A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Osnovnošolski kolesarski izziv – zadnja tekma v Mejci
Prispeval: Drago Kavčič   
petek, 05. junij 2009
sl1 sl2 sl3V četrtek, 4. junija 2009, je bila v Idrijski Mejci zadnja gorsko kolesarska tekma za osnovnošolce, ki je štela za pokal CULT! Začetek tekmovanja ni bil nič kaj spodbuden, saj je pred dirko še deževalo, vendar pa je dež prenehal in dirka je minila v lepem sončnem vremenu. Učence naše šole je na tekmo s kombijem pripeljala gospa ravnateljica Alenka Cvetaš, saj si je želela tudi ona v živo ogledati to tekmovanje. Nekaj tekmovalcev  pa se je tekme udeležilo v spremstvu staršev. Tekma sama ni postregla s presenečenji, učenci naše šole so ponovno tekmovali odlično in se uvrščali v sam vrh!
Pohvaliti velja Domna Rupnika, ki se je po hudi poškodbi kolena odlično izkazal in na svoji prvi dirki letos osvojil 3. mesto!
Po končani tekmi je sledila razglasitev skupnih rezultatov vseh petih tekmovanj, iz naše šole so skupni zmagovalci naslednji učenci:
  • Nika Hladnik v kategoriji deklic 1. in 2. razred
  • Jakob Kavčič med dečki iz 3. in 4. razreda
  • David Pivk med dečki 5. in 6. razreda.
  • Poleg njih so pokale za skupno uvrstitev med najboljše tri dobili še:
  • Dejan Hladnik za 3. mesto v kategoriji dečkov 3. in 4. razred
  • Kristina Colja za 3. mesto v kategoriji deklic 3. in 4. razred
  • Tadej Rupnik za 3. mesto v kategoriji dečkov 5. in 6. razred
  • Patrick Rupnik za 2. mesto v kategoriji dečkov 7. in 8. razred
  • Lucija Habe za 2. mesto v kategoriji deklic 7. in 8. razred
Čisto na koncu so tekmovalci dobili še praktične nagrade, izžrebana je bila tudi glavna nagrada, gorsko kolo znamke CULT, ki je ponovno odšlo v roke istemu učencu kot lansko leto!

Več slik si oglejte tukaj.

Drago Kavčič
 
Zaključek Akcije za čiste zobe ob zdravi prehrani
Prispeval: Vera Rudolf   
petek, 29. maj 2009
sl1 sl2 sl3Stomatološka sekcija Slovenskega zdravniškega društva je v četrtek, 28. maja 2009, v Hali Tivoli v Ljubljani pripravila zaključek vseslovenske preventivne Akcije za čiste zobe ob zdravi prehrani, na kateri se je zbralo več kot 2000 otrok in učiteljev iz vse Slovenije. Z naše šole se je prireditve udeležilo 34 učencev od prvega do šestega razreda, ki so si celo šolsko leto natančno in skrbno umivali zobe ter si prislužili same zajčke.

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Vera Rudolf
 
Zaključek akcije Zlati sonček in podelitev kolesarskih izpitov
Prispeval: Vera Rudolf   
petek, 29. maj 2009
sl1 sl2 sl3Športni program Zlati sonček, ki ga izvajamo v šoli, je namenjen učencem prve triade. Osnovni cilji so razvedrilo, sprostitev in spodbujanje vadbe v šoli in izven rednega pouka. Želimo si, da bi se otroci za gibanje in šport odločali tudi v prostem času in s tem razvijali motorične sposobnosti in zdrav odnos do športa. Učence spodbujamo h gibanju, učenju novih spretnosti in ohranjanju zdravja.
Zaključek te akcije v letošnjem šolskem letu je bil v soboto, 23. maja 2009, ko so imeli učenci prve triade športni dan, obenem pa so se pridružili družinskemu kolesarjenju ob praznovanju dneva družine. S kolesom so se podali čez Trate v Predgriže, skozi Podjesen v Spodnje Lome do domačije pri Rudolfu. Tu so prejeli medalje za opravljene aktivnosti. Učenci petega razreda pa so na tem mestu prejeli kolesarske izpite. Medalje in kolesarske izpite sta podelila učenca naše šole, zelo uspešna športnika Patrick Rupnik in Jernej Govekar, oba iz osmega razreda.

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Vera Rudolf

 
9. Mlada Vilenica 2009 – Mednarodna otroška literarna nagrada
Prispeval: Darja Rupnik   
ponedeljek, 25. maj 2009

sl1 sl2 sl3Mladi pesniki in pesnice, Neja Mravlja in Matevž Rupnik iz 6. razreda ter Anja Bonča iz 7. razreda so letos sodelovali v 9. Mladi Vilenici. 
Osrednja prireditev je bila v  soboto, 23. maja 2009, v Amfiteatru Kosovelovega doma  v Sežani. Po svečanem sprejemu  so mladi pisci dobili zbornik, v katerem so objavljene njihove pesmi in so te pesmi tudi prebirali.
Letos je  mlade literate nagovoril pesnik akademik Ciril Zlobec. Za kulturni program so poskrbeli skupina za izrazni ples Mehki čevlji Sežana, Kvartet klarinetov Glasbene šole Sežana, pevka Milena Košuta, ki je prepevala kraške narodne pesmi in irske, saj letošnja nagrajenca obiščeta Irsko ter sta prejela kristalno pero 9. Mlade Vilenice. 
Po svečani podelitvi nagrad je bilo družabno srečanje, za zabavo pa je poskrbela skupina Happy Day.

Več slik si oglejte tukaj.

Mentorica Darja Rupnik

 
Osnovnošolski kolesarski izziv – 3 tekma – Logatec
Prispeval: Drago Kavčič   
ponedeljek, 25. maj 2009
sl1 V četrtek, 21. maja 2009 je bila v Logatcu tretja v seriji petih kolesarskih dirk za osnovnošolce, ki se točkuje za pokal CULT.
Učenci osnovne šole Črni Vrh so se ob pomoči staršev, ki so jih odpeljali na tekmovanje, udeležili tudi te tekme in ponovno osvojili kopico medalj.
Nika Hladnik je imela tokrat smolo in je padla, kljub temu je zasedla 2. mesto v svoji kategoriji.
Martin Rudolf je v svoji kategoriji zasedel 2. mesto, Jakob Kavčič 3. mesto, Dejan Hladnik pa je zaradi težav z verigo moral odstopiti.
David Pivk je v svoji kategoriji osvojil 1. mesto
Naslednja tekma bo v četrtek 28. maja 2009 ob 17. uri v Črnem Vrhu, pri osnovni šoli!
Vabljeni ste na ogled in navijanje za naše!

Drago Kavčič
 
Področno atletsko prvenstvo v Novi Gorici
Prispeval: Drago Kavčič   
ponedeljek, 18. maj 2009

sl1sl2sl3

Učenci OŠ Črni Vrh so v četrtek, 14. maja 2009, nastopili na področnem prvenstvu v atletiki v Novi Gorici.
Področno prvenstvo zajema vse osnovne šole, ki so v Severno primorski regiji od Bovca do Vipave, preko Cola do Črnega Vrha in Idrije.
Tekmovanja se udeleži več kot tristo učencev.
Med njimi so nastopili tudi učenci naše šole, v sestavi: Nejc Rudolf – tek na 60m,Tadeja Bonča – tek na 300m, Lucija Habe – tek na 300m, Matevž Rupnik – tek na 300m, Matic Rudolf – tek na 300m, Karlo Rudolf – tek na 300m, Vesna Žgavec – tek na 600m, Andraž Kavčič – tek na 600m, Patrick Rupnik – tek na 1000m in Miha Tominec - met žogice.
V močni konkurenci in hudi vročini so naši učenci dosegli nekaj odličnih rezultatov.
Andraž Kavčič
je z odličnim tekom zasedel 2. mesto! Matic Rudolf je v svoji tekmovalni skupini prepričljivo zmagal, skupno pa je zasedel 3. mesto! Najbolj sta bili nesrečni Lucija Habe in Vesna Žgavec, saj sta v svojih disciplinah zasedli nehvaležni 4. mesti! Ostali naši učenci so se uvrstili med 9. in 15. mestom.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj.

Drago Kavčič

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 Naprej > Konec >>

Rezultati 833 - 848 od 910
Joomla Templates by Joomlashack