A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Darilna slikanica za prvošolce in njihove družine
Prispeval: Darja Rupnik   
ponedeljek, 29. december 2008

sl1 sl2 sl3

Društvo  Bralna značka Slovenije s pomočjo sponzorjev že peto leto v okviru  projekta Zlati bralec pokloni izvirno slikanico vsem prvošolčkom v Sloveniji, v osnovnih šolah v zamejstvu ter delih slovenskega zdomskega prostora.
Letos prejmejo knjigo Moj očka Lile Prap (Lilijane Praprotnik Zupančič), trenutno najvidnejše slovenske avtorice, ki ustvarja avtorske slikanice (piše besedila in ilustrira).
 Dan družin je bil letos posvečen prav očetom in njihovi vlogi v družini (danes). Moj očka je namreč ena redkih slovenskih slikanic, ki se ukvarja prav z odnosom med otrokom in očetom. Gre za kakovostno literarno delo, ki na duhovit način in s pretanjenim posluhom za najmlajše bralce odpira vprašanja o vlogi/vlogah očeta v družini. Zaradi iskrivega jezikovnega dela pa seveda uspešno opravlja tudi vlogo razvijanja bralne kulture in ljubezni do slovenskega jezika. Knjiga ni namenjena le našim najmlajšim šolarjem (ki jo dobijo v roke), temveč celotnim družinam, staršem in starim staršem ter sorojencem, ki naj bi jo brali z otrokom in ga podpirali pri njegovih prvih bralnih korakih.

Večje slike si lahko ogledate tukaj.


Mentorica bralne značke Darja Rupnik

 
Veseli december 2008
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 24. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


V torek, 23. 12. 2008, smo učenci višje stopnje uživali v glasbeno zabavni prireditvi Gimnazije Jurija Vege Idrija. Bili so enkratni. Pohvala velja vsem nastopajočim in mentorici.

Zahvaljujemo se ZPM Idrija, ki nam je omogočila ogled prireditve in s tem popestrila zadnje šolske dni v letošnjem letu.

Srečno v letu 2009

Več slik si lahko ogledate tukaj .

učenci in zaposleni OŠ Črni Vrh

 

 
Voščilo
Prispeval: Alenka Cvetaš   
torek, 23. december 2008

sl1


Vsem učencem, staršem in
zaposlenim v OŠ Črni Vrh želim
vesele božične praznike in
srečno novo leto!


ravnateljica Alenka Cvetaš

 
Pred prihajajočimi prazniki
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
torek, 23. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


Šestošolci so k letošnjemu prazničnemu vzdušju dodali nekaj novega.
Pri pouku gospodinjstva so kot prave gospodinje in gospodinjci, ki skrbijo za svoj dom, izdelali praznično okrasitev.
V počastitev slovenskega praznika dneva samostojnosti in enotnosti je v avli šole postavljena praznična veja okrašena s papirnato verigo v barvah slovenske zastave.
Izdelali so tudi nekaj drugih prazničnih šopkov. Zanimiv je tisti, kjer na vejah visijo belo-modri-rdeči gumbi.

Več slik si lahko ogledate tukaj.


Karmen Simonič Mervic

 
Koliko dežja pade?
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
torek, 23. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 

Učenci izbirnega predmeta Raziskujem domači kraj so si ogledali vremensko postajo. Od leta 1955 v Črnem Vrhu redno merijo količino padavin in opazujejo vreme. Danes meritve in opazovanje beleži Benedikt Bajec, ki je to delo prevzel od svoje tete. Na njegovem vrtu stojijo merilne priprave, dva dežemerja oz. ombrometra, merilo in merilno mesto za merjenje debeline snežne odeje. Tako opremljenih merilnih mest je v Sloveniji 176. Podatke o vremenu Benedikt Bajec redno beleži zjutraj, ko oceni vidljivost, če je padala slana in ob deževju oz. sneženju izmeri količino padavin. Zbrane podatke sproti beleži na koledar, na koncu pa vse podatke prepiše v ustrezno dokumentacijo, ki jo mesečno oddaja na Agencijo republike Slovenije za okolje. Takih merilnih postaj, kot je v Črnem Vrhu kjer se beležijo le padavine, je po Sloveniji 176. Zbrani podatki lahko marsikaj povedo, če jih seveda znamo poiskati, brati, razumeti in uporabiti. Letna povprečna količina padavin v obdobju 1971 do 1980 je znašala 2571 mm. Glede na tako letno količino padavin je smiselno na hiši postaviti streho, kjer bo voda čim prej odtekla.

 

Več slik si lahko ogledate tukaj.

 

Karmen Simonič Mervic

 
Novoletna pošta
Prispeval: Marija Rupnik Hladnik   
sobota, 20. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


Na naši šoli so nekatere decembrske dejavnosti postale že tradicija, kar zagotovo velja tudi za novoletno pošto, saj je ta postala posebnost naše šole.
Razredne poštne nabiralnike, narejene iz škatel, postavimo na klop v avli. Vanje učenci, zaposleni, otroci iz vrtca, lahko pa tudi starši oddajo napisana božično-novoletna voščila izbranim osebam.
Voščilnice seveda ustvarijo sami. Prvošolci lahko prosijo za pomoč svoje starše.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj.

 

Marija Rupnik Hladnik

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 Naprej > Konec >>

Rezultati 817 - 832 od 856
Joomla Templates by Joomlashack