A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Voščilo
Prispeval: Alenka Cvetaš   
torek, 23. december 2008

sl1


Vsem učencem, staršem in
zaposlenim v OŠ Črni Vrh želim
vesele božične praznike in
srečno novo leto!


ravnateljica Alenka Cvetaš

 
Pred prihajajočimi prazniki
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
torek, 23. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


Šestošolci so k letošnjemu prazničnemu vzdušju dodali nekaj novega.
Pri pouku gospodinjstva so kot prave gospodinje in gospodinjci, ki skrbijo za svoj dom, izdelali praznično okrasitev.
V počastitev slovenskega praznika dneva samostojnosti in enotnosti je v avli šole postavljena praznična veja okrašena s papirnato verigo v barvah slovenske zastave.
Izdelali so tudi nekaj drugih prazničnih šopkov. Zanimiv je tisti, kjer na vejah visijo belo-modri-rdeči gumbi.

Več slik si lahko ogledate tukaj.


Karmen Simonič Mervic

 
Koliko dežja pade?
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
torek, 23. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 

Učenci izbirnega predmeta Raziskujem domači kraj so si ogledali vremensko postajo. Od leta 1955 v Črnem Vrhu redno merijo količino padavin in opazujejo vreme. Danes meritve in opazovanje beleži Benedikt Bajec, ki je to delo prevzel od svoje tete. Na njegovem vrtu stojijo merilne priprave, dva dežemerja oz. ombrometra, merilo in merilno mesto za merjenje debeline snežne odeje. Tako opremljenih merilnih mest je v Sloveniji 176. Podatke o vremenu Benedikt Bajec redno beleži zjutraj, ko oceni vidljivost, če je padala slana in ob deževju oz. sneženju izmeri količino padavin. Zbrane podatke sproti beleži na koledar, na koncu pa vse podatke prepiše v ustrezno dokumentacijo, ki jo mesečno oddaja na Agencijo republike Slovenije za okolje. Takih merilnih postaj, kot je v Črnem Vrhu kjer se beležijo le padavine, je po Sloveniji 176. Zbrani podatki lahko marsikaj povedo, če jih seveda znamo poiskati, brati, razumeti in uporabiti. Letna povprečna količina padavin v obdobju 1971 do 1980 je znašala 2571 mm. Glede na tako letno količino padavin je smiselno na hiši postaviti streho, kjer bo voda čim prej odtekla.

 

Več slik si lahko ogledate tukaj.

 

Karmen Simonič Mervic

 
Novoletna pošta
Prispeval: Marija Rupnik Hladnik   
sobota, 20. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


Na naši šoli so nekatere decembrske dejavnosti postale že tradicija, kar zagotovo velja tudi za novoletno pošto, saj je ta postala posebnost naše šole.
Razredne poštne nabiralnike, narejene iz škatel, postavimo na klop v avli. Vanje učenci, zaposleni, otroci iz vrtca, lahko pa tudi starši oddajo napisana božično-novoletna voščila izbranim osebam.
Voščilnice seveda ustvarijo sami. Prvošolci lahko prosijo za pomoč svoje starše.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj.

 

Marija Rupnik Hladnik

 
Sodelovanje na 7. slovenski razstavi jaslic na Sveti Gori nad Solkanom z mednarodno udeležbo
Prispeval: Vera Rudolf   
sobota, 13. december 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 


 Jaslice v 1. razredu
V letošnjem šolskem letu smo se tudi v prvem razredu odzvali prošnji in povabilu za sodelovanje na 7. slovenski razstavi jaslic z mednarodno udeležbo na Sveti Gori nad Solkanom.
Oblikovanje, izdelovanje, postavljanje jaslic je od nekdaj posebno veselje za vse nas, predvsem pa za otroke. V razredu smo se dogovorili, da bomo jaslice izdelali iz kartona. Učencem so se očke kar zasvetile. Našteli smo figure, ki spadajo k jaslicam, jih opisali in ugotovili katere so najpomembnejše. Razdelili smo si delo in prstki so se lotili spretnega ustvarjana. Učenci so figure najprej narisali v primerni velikosti na papir, nato na karton in jih pobarvali. Izrezala in postavila v prostor sem jih sama. Tako je vsakdo od nas predstavljal pomemben delček v mozaiku naših prvih jaslic.
Marija Rupnik Hladnik

Jaslice v 2. razredu
Z učenci drugega razreda smo se o jaslicah najprej pogovorili. Našteli smo like, ki sestavljajo jaslice. Sama sem pripravila skelet iz žice, na katero so učenci kaširali. Pred njimi sem pripravila škrobno lepilo iz moke in jim pokazala, kako naj se lotijo dela. Vsak učenec je najprej izdelal eno ovčko in nato še eno fogurico. Po tednu sušenja je sledilo barvanje s tempera barvami. Nastale so čudovite figurice, ki sestavljajo lepe jaslice učencev drugega razreda.
Vera Rudolf

Jaslice v 3. razredu
Kako smo naredili jaslice v tretjem razredu?
Najprej smo zamesili slano testo iz moke, soli in vode. Testo smo razvaljali. Vsak učenec je dobil košček testa in oblikoval figurico. Te polizdelke smo posušili v pečici. Suhe figurice smo pobarvali in polakirali.
Vera Podkrajšek

Odprtje razstave bo v nedeljo, 14. decembra 2008, ob 15. uri. V Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Solkanom bo razstava na ogled od 14. decembra 2008 do 11. januarja 2009
- od ponedeljka do sobote: od 10. do 18. ure
- ob nedeljah: od 9. do 18. ure.

Vabljeni!

Slike si lahko ogledate tukaj.

 
Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni
Prispeval: Darja Rupnik   
ponedeljek, 08. december 2008


Iskrene čestitke Karlu Rudolfu, učencu 9. razreda, ki je prejel srebrno priznanje v znanju o sladkorni  bolezni
na državnem tekmovanju  v Ilirski Bistrici.

Mentorica Darja Rupnik

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 Naprej > Konec >>

Rezultati 817 - 832 od 854
Joomla Templates by Joomlashack