A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

OBVESTILO
Prispeval: Alenka Cvetaš   
etrtek, 18. februar 2010

 

 

VSE UČENKE, UČENCE, ZAPOSLENE IN STARŠE OBVEŠČAM, DA BO V NEDELJO, 21. FEBR. 2010, OB 9.50 NA TV SLOVENIJA ODDAJA "ŠPORT ŠPAS", KI SO JO SNEMALI V NAŠI ŠOLI.

Alenka Cvetaš

ravnateljica

 
BRONASTA CANKARJEVA PRIZNANJA 2009
Prispeval: Darja Rupnik   
torek, 29. december 2009

Na šolskem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje so prejeli bronasta priznanja naslednji učenci:
 
2. razred: Lina Rupnik in Hana Felc;
3. razred: Ema Felc, Metka Rudolf in Vanesa Rupnik;
4. razred: Dejan Hladnik, Matjaž Lozar in Ambrož Rupnik;
5. razred: Kristina Colja in Mateja Čuk;
6. razred: Klara Rudolf in Manca Rudolf;
7. razred: Neža Rudolf in Tadeja Bonča;
8. razred: Denis Kavčič in Matic Rudolf;
9. razred: Maja Kenk.
2. februarja 2010 gresta na regijsko tekmovanje Denis Kavčič in Maja Kenk.
 
Vsem iskrene čestitke.
Predsednica tekmovalne komisije Darja Rupnik
 
IGRICA JASLICE
Prispeval: Vera Podkrajšek   
nedelja, 20. december 2009
SL1 SL2 SL3 SL4
V petek, 18. 12. 2009, smo si v avli naše šole ogledali lutkovno igrico Poslušajte vsi ljudje. Zaigrali so jo otroci dramske skupine župnije Črni Vrh. Igrico je režirala Adrijana Tominec, lutke je naredila Alenka Lozar, sceno je naslikala Barbara Lozar, scenarij je napisala Vera Podkrajšek. Igrico si lahko ogledate na Sveti Gori v nedeljo, 20. 12. 2009, v frančiškanski kapeli v cerkvi ob otvoritvi 8. razstave jaslic.

Več slik si oglejte tukaj.

Vera Podkrajšek
 
SODELOVANJE NA 8. SLOVENSKI RAZSTAVI JASLIC NA SVETI GORI NAD SOLKANOM Z MEDNARODNO UDELEŽBO
Prispeval: Vera Rudolf   
sobota, 19. december 2009
sl1 sl2sl4 sl3
Jaslice v 1. razredu
Jaslice smo naredili iz bele DAS mase. Ko so se figurice posušile, smo jih pobarvali z vodenimi barvicami. Z moko smo označili potke, ki vodijo v hlevček. V ozadju smo postavili tudi smrečico. Okrasili smo jo z jabolki, ki so zrasle v Lomeh in s snežinkami iz vinske rutice. Jabolka nam želijo zdravje, snežinke pa veselo zimo.

Frančiška Rupnik in Vera Podkrajšek

Jaslice v 2. razredu
V drugem razredu smo v tem šolskem letu jaslice izdelovali iz DAS mase. DAS masa je glini podoben material. Prijetna je za gnetenje in stiskanje. Učenci so si kar sami razdelili like jaslic in ustvarjali po svoji zamisli. Če z likom niso bili zadovoljni, so maso pregnetli in figuro preoblikovali. Vsak učenec je izdelal eno človeško figuro in eno ali več ovčk. Hlevček smo izdelali iz materialov, ki so jih učenci nabrali v naravi (storži, lubje, žir, mah).

Marija Rupnik Hladnik

Jaslice v 3. razredu
V tretjem razredu smo najprej žrebali, kdo bo naredil posamezen lik iz jaslic. Vsi liki imajo osnovo iz žice, glave in roke iz časopisnega papirja, oblepljene z maskirnim trakom in pobarvane s tempera barvami. Za trup in noge smo naredili stožec iz papirja. Figurice smo oblekli v obleke iz tekstila, ki smo jih sami izdelali. Nekateri imajo na glavi lase iz volne, drugi pa pregrinjala iz blaga. Da so figure bolj stabilne, so postavljene na podstavke iz mavca. Ovčke smo naredili iz žice, časopisnega papirja in maskirnega traka, pobarvali smo jih z belo tempero in jih oblepili z vato. Izdelali smo 12 človeških figur (Marija, Jožef, Jezušček, trije kralji, angel, trije pastirji, dve pastirici) in 11 ovčk.

Vera Rudolf

Odprtje razstave bo v nedeljo, 20. decembra 2009, ob 15. uri v kapeli prikazanja. V Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Solkanom bo razstava na ogled od 20. decembra 2009 do 17. januarja 2010
- od ponedeljka do sobote: od 10. do 18. ure
- ob nedeljah in praznikih: od 9. do 18. ure.

Več slik si oglejte tukaj.

Vabljeni!

 
PLAVALNI TEČAJ ZA UČENCE TRETJEGA RAZREDA
Prispeval: Vera Rudolf   
sobota, 19. december 2009
sl1 sl2 sl3 sl4
Tretješolci so 14. decembra 2009 zaključili 20-urni plavalni tečaj, ki je po programu devetletke obvezen.
Potekal je v bazenu GRC Zapolje pri Logatcu, tečaj pa je vodil učitelj športne vzgoje Drago Kavčič. Učenci so prišli na plavalni tečaj z različnim predznanjem. Na zadnji dan tečaja je bil preizkus plavanja:

  • šest učencev je osvojilo bronastega delfina (plavalec preplava 50 m, tako da skoči v vodo na noge, plava v eno smer 25 m, se med plavanjem obrne in plava proti cilju, med plavanjem drugih 25 m se plavalec v sredini plavališča zaustavi in opravi t.i. vajo za varnost),
  • dva učenca zlatega morskega konjička (otrok preplava 25 m s poljubno tehniko neprekinjeno, brez dotika dna, roba plavališča ali drugega otroka, plavanje prične v vodi ali s skokom, vendar razdalja plavanja ne sme biti krajša od 25 m),
  • dva učenca srebrnega morskega konjička (otrok preplava 8 m s poljubno tehniko neprekinjeno, brez vmesnega dotika dna, roba plavališča ali drugega otroka) in
  • en učenec bronastega morskega konjička (otrok zna drseti stegnjen na vodni površini z rokami naprej, drsi na prsih z glavo v vodi 5 sekund).

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Vera Rudolf
 
NOVOLETNE USTVARJALNE DELAVNICE
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 16. december 2009
sl1 sl2 sl3 sl4Društvo prijateljev mladine Črni Vrh, ki ga vodi Marija Čuk, je tudi letos organiziralo novoletne ustvarjalne delavnice. Potekale so kar tri  v petek, 11. decembra 2009, v avli OŠ Črni Vrh. Otroci vseh starosti so izdelovali novoletne voščilnice in razne okraske. V prvi sta pomagali Barbara Petkovšek in Darja Rupnik, v drugi Marija Rupnik Hladnik, Vera Rudolf in Elizabeta Bonča, tretjo pa sta vodili Tina in Andrejka Rupnik. Medtem pa so Ingrid Črnologar, Tinca Čuk, Nina Kavčič ... poskrbele za naše želodčke. Vsak obiskovalec je dobil tudi pečenaga prašička izpod spretnih rok Marije Gostiša.
Starši in otroci so odhajali veseli in domov odnesli kar precej voščilnic, pa tudi idej za izdelovanje le-teh v predprazničnih dneh.
Med samim delom se je predsednica društva Marija Čuk zahvalila ravnateljici Alenki Cvetaš za gostoljubje in pomoč s strani šole ter ji podarila nekaj izdelkov prejšnjih in teh delavnic.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj.

Darja Rupnik
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 Naprej > Konec >>

Rezultati 801 - 816 od 922
Joomla Templates by Joomlashack