A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Osnovnošolski kolesarski izziv – Črni Vrh - Balila
Prispeval: Drago Kavčič   
nedelja, 17. maj 2009
sl1 sl2 sl3V četrtek, 14. maja 2009, je bilo v Balili osnovno šolsko kolesarsko tekmovanje za pokal CULT.
To je bila druga v seriji petih dirk, ki jih skupno organizirajo klubi: TSK IDRIJA, SLOGA 1902 IDRIJA IN MBK ORBEA ČRNI VRH.
Cilj tekmovanja je popularizirati kolesarjenje med mladimi in zapolnitev njihovega prostega časa s športno aktivnostjo. 
Učenci OŠ Črni Vrh so ponovno v vseh konkurencah kjer so nastopili osvojili medalje.
Nika Hladnik 1. mesto, Dejan Hladnik 2. mesto, Martin Rudolf 3. mesto, David Pivk 1. mesto, Kristina Colja 1. mesto, Patrick Rupnik, ki je navdušil z borbenostjo, saj je bila ta dan za njim že težka tekma na 1000m v Novi Gorici, 2. mesto.
Tekmovanje se bo nadaljevalo naslednji četrtek, 21. maja 2009, v Logatcu.

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Drago Kavčič
 
Osnovnošolski kolesarski izziv - Mejca
Prispeval: Drago Kavčič   
sreda, 13. maj 2009

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 

V četrtek, 7. maja 2009, je bilo v Idriji, natančneje v Mejci, prvo iz serije kolesarskih MTB tekmovanj, ki štejejo za pokal CULT.
Vseh tekem bo pet, od tega bosta dve tekmi v Črnem Vrhu, ena tekma bo v Logatcu in dve tekmi v Idriji. Tekmovanje poteka v organizaciji kolesarskih klubov SLOGE 1902 IDRIJA, MBK ORBEA Črni Vrh, ter TSK IDRIJA.
Na tekmovanju že po tradiciji nastopajo tudi učenci naše šole, ki so se tokrat odlično odrezali, saj od šestih tekmovalcev nihče ni odšel s tekmovanja brez medalje.
Učenka 2. razreda Nika Hladnik je v svoji kategoriji zmagala, Dejan Hladnik je osvojil 3. mesto, Tadej Rupnik je v svoji kategoriji zasedel 2. mesto, v isti kategoriji je bil David Pivk 3., Patrick Rupnik je na izposojenem kolesu v svoji kategoriji zmagal.
Na tekmi sta izven konkurence tekmovala tudi Blaž Govekar in Jernej Govekar, ki sta suvereno opravila s progo in tekmeci, ter dokazala, da sta zelo perspektivna kolesarja.
Naslednja tekma bo v četrtek, 14. maja 2009, ob 17. uri v Črnem Vrhu v Balili, vabljeni ste vsi, da si tekmo ogledate in navijate za naše!

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Drago Kavčič

 
Predstavitev karateistov OŠ Črni Vrh
Prispeval: Drago Kavčič   
sobota, 09. maj 2009

sl1sl2sl3

 

 

 

 


Pred štirimi leti, so se v OŠ Črni Vrh na pobudo Karate kluba Kolektor začeli treningi karateja. Že od začetka je bil interes učencev za ta šport velik. Trening karateja zahteva veliko mero samodiscipline, potrpežljivosti in vztrajnosti, zato je pohvalno dejstvo, da večina takratnih začetnikov vztraja na treningih še danes. Seveda se vsako leto vpiše v klub tudi nekaj novih karateja željnih učencev. Vse to priča, da je ta šport na šoli zelo popularen.
V petek, 25. aprila 2009, so se nam predstavili vsi, ki sedaj obiskujejo treninge in pokazali del njihovega znanja. Na začetku je trenerka Patricija Horvat zbranim gledalcem na kratko predstavila  pomen posameznih elementov karateja. Vadba poteka postopoma, od učenja pravilne tehnike, borbe proti namišljenemu nasprotniku imenovanim »kata«, do prave borbe, kjer je zelo pomembna hitrost, eksplozivnost in natančnost, saj pri pravih borbah ne sme priti do kontakta, ampak se mora udarec končati nekaj milimetrov pred telesom nasprotnika.
Vsi nastopajoči karateisti so se zelo potrudili in pokazali nekaj res lepih elementov karateja. Na koncu so gledalci z gromkim aplavzom nagradili vse nastopajoče.

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Drago Kavčič

 
Tehniški dan – obisk in ogled Policijske postaje Idrija
Prispeval: Vera Rudolf   
nedelja, 03. maj 2009
sl1 sl2sl3V četrtek, 23. aprila 2009, so imeli učenci prve triade tahniški dan. Obiskali so policijsko postajo v Idriji, kjer so jim razkazali njihove prostore, ter opremo, ki jo uporabljajo pri opravljanju policijskega dela. Učenci so o dnevu napisali in povedali to:
•    Vse mi je bilo fajn, najbolj všeč mi je bilo na avtobusu in ko smo bili v zaporu. (Karin Trček, 1. r.)
•    Najbolj všeč mi je bilo, ker smo se peljali z avtobusom in ker sem vozila policijski motor. Všeč mi je bilo v zaporu. Vesela sem, da smo dobili medvedka – policista. (Nina Žgavec, 1. r.)
•    Najbolj všeč mi je bil zapor, telovadnica in policijski motor. Všeč mi je bila vožnja z avtobusom in ker je padal dež ter sem imela mokre hlače. (Lina Rupnik, 1. r.)
•    Najbolj fajn mi je bilo, ko so nas zaprli v zapor in ko smo sedeli na motorju ter ko smo bili v telovadnici. Všeč mi je bila vožnja z avtobusom in ker je deževalo. (Špela Kavčič Skvarča, 1. r.)
•    Najbolj sta mi bila všeč zapor in telovadnica. Zanimiva je bila oprema, ki jo uporabljajo policisti. (Hana Felc, 1. r.)
•    Všeč mi je bil gumb v zaporu, v katerega si povedal svojo željo. Telovadnica je bila lepa. (Karmen Pivk, 1. r.)
•    Zapor je bil dober, ker se je dalo govoriti po zvočniku. Všeč mi je bilo, ko smo bili zaprti v kombiju in smo kričali. (Patrik Felc, 1. r.)
•    Všeč mi je bilo, ko smo šli v zapor, v kombi in v telovadnico. Najbolj lepo se mi je zdelo v kombiju, ko smo lahko nagajali. (Martin Govekar, 1. r.)
•    Na policijski postaji mi je bilo najbolj všeč, ker so nas zaklenili v zapor in ker smo šli v telovadnico. (Nejc Rupnik, 2. r.)
•    Policist je bil prijazen. Na policijski postaji mi je bilo najbolj všeč, ko so nas zaprli v zapor. (Nika Hladnik, 2. r.)
•    Všeč mi je bilo, ko smo bili v zaporu in v kombiju. (Vanesa Rupnik, 2. r.)
•    Vesela sem, da nam je policist pokazal,  kaj je na policijski postaji. (Jerneja Rupnik, 2. r.)
•    Všeč mi je bilo, ko so nas zaprli v zapor. (Metka Rudolf,  Robi Rupnik, 2. r.)
•    Všeč sta mi bila motor in marica. (Luka Čoha, 2. r.)
•    Na policijski postaji mi je bila všeč telovadnica. (Ema Felc, 2. r.)
•    V telovadnici so mi bile najbolj všeč uteži. Šli smo tudi v zapor. (Matjaž Lozar, 3. r.)
•    Meni je bilo najboljše, ko smo šli v zapor. Všeč mi je bilo tudi, ko sem igral pink ponk. (Ambrož Rupnik, 3. r.)
•    Presenečen sem bil, ker sem probal ščit, pa tudi ker sem bil v džipu. Zelo lepo mi je bilo povsod. (Uroš Žgavec, 3. r.)
•    Najbolj všeč mi je bilo, ko smo bili v zaporu. Zapor je bil udoben. (Dejan Hladnik, 3. r.)
•    Meni je bilo lepo, ko sem šla na motor. Presenetilo me je, ko je policist pokazal lisice in ježevke. (Vesna Poženel, 3. r.)
•    Jaz sem uživala v marici, ko so me vanjo zaprli. Tudi na motorju ni bilo slabo. Šla sem v džip. Šli smo v telovadnico in igrali pink ponk. (Klara Pivk, 3. r.)
•    Najbolj mi je bilo všeč, ko so nas zaprli v zapor. V zaporu je bilo stranišče in udobna postelja. Na policijski postaji imajo tudi telovadnico. (Tjaša Žgavec, 3. r.)
•    Šli smo na policijsko postajo. Tam smo videli telovadnico. Najbolj mi je bil všeč terenski džip. (Katjuša Rupnik, 3. r.)
•    Najbolj všeč mi je bilo dvigovanje uteži. Šli smo tudi v zapor. (Jaka Šivec, 3. r.)
•    V zaporu je bila tema. (Johan Habe, 3. r.)
•    Ko smo prišli na policijsko postajo,  nam je policist povedal o pešcih. Nato smo šli v telovadnico, v zapor in v garažo, kjer nam je pokazal orodje, ki ga uporabljajo policisti. (Maruška Bizjak, 3. r.)
•    Presenetile so me lisice in ježevke, še najbolj pa zapor. (Urška Mikuž, 3. r.)
•    Policijska postaja, pravi čudež. Še zapor ima gumb, da lahko naročiš hrano. Tudi pohvalili so me. (Jakob Kavčič, 3. r.)

Slike si lahko ogledate tukaj.

Marija Rupnik Hladnik
Francka Rupnik
Vera Rudolf
Vera Podkrajšek

 
Bronasta Cankarjeva priznanja učencem 2.- 7. razreda
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 29. april 2009

V četrtek, 2. aprila 2009,  so učenci od 2. do 7. razreda tekmovali na šolski ravni iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje.

Tema tekmovanja je bila : Jaz v svetu, ki se spreminja

Bronasta priznanja so prejeli:
2. razred: Vanesa Rupnik, Robi Rupnik, Nika Hladnik, Metka Rudolf in Sabrina Srebrnič pod mentorstvom Vere Rudolf; tekmovali so vsi učenci;
3. razred: Klara Pivk, Kristina Pivk, Tjaša Žgavec in Ambrož Rupnik pod mentorstvom Vere Podkrajšek; tekmovalo je 11 učencev;
4. razred: Mateja Čuk in Kristina Colja pod mentorstvom Elizabete Bonča; tekmovalo je 6 učencev;
5. razred: Manca Rudolf in Klara Rudolf pod mentorstvom Ivanke Erjavec; tekmovalo je 5 učencev;
6. razred: Tadeja Bonča pod mentorstvom Darje Rupnik; tekmovale so 3 učenke;
7. razred: Denis Kavčič, Leja Tominec in Matic Rudolf pod mentorstvom Darje Rupnik;  tekmovalo je 7 učencev.

Vsem tekmovalcem in mentorjem želim iskrene čestitke.

Darja Rupnik, predsednica tekmovalne komisije

 
Ti in jaz
Prispeval: Vera Rudolf   
etrtek, 23. april 2009
sl1sl2sl3Učenci prve triade so del dopoldneva preživeli skupaj s stanovalci Vitadoma z namenom, da se spoznajo med seboj in skupaj ustvarjajo. To je tudi del diplomske naloge študentke Pedagoške fakultete v Ljubljani Jožice Rupnik. Starostniki in otroci so se skupaj igrali igro človek spoznajva se, s katero so se med seboj spoznali, si pripovedovali, kaj radi počnejo, če so prišli na polje z noto pa so skupaj  zapeli. Po dva, starostnik in otrok, sta skupaj naredila zanimiv likovni izdelek. Vmes so se pomerili tudi v metanju balinčkov. Čas, ki so ga skupaj preživeli, bo vsem ostal v lepem spominu. Kako je bilo, si oglejte na slikah.

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Vera Rudolf
 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 Naprej > Konec >>

Rezultati 801 - 816 od 871
Joomla Templates by Joomlashack