A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Likovna razstava Simona Kavčiča »Čudoviti svet živali«
Prispeval: Barbara Petkovšek   
petek, 10. april 2009

sl1sl2sl3
V četrtek, 9. aprila 2009 smo v avli šole slovesno otvorili samostojno likovno razstavo Simona Kavčiča, učenca 7. razreda.
Po uvodnem pozdravu in nagovoru Ravnateljice Alenke Cvetaš in Barbare Petkovšek, je Simon povabil vse navzoče na ogled razstave, ki je njegov celoletni projekt.
Pod mentorstvom Barbare Petkovšek, učiteljice likovne vzgoje, so izdelki nastajali vse od meseca septembra med Simonovim prostim časom.
Simon je že od malega rad risal in živalski svet je bil stalnica v njegovih likovnih stvaritvah vse do danes, ko je svoj odnos do živali izrazil na pričujočih risbah in slikah v najrazličnejših načinih in tehnikah.
Tako na razstavi najdemo izpovedno risbo osamelega volka, pa radožive risbe ptic, zebre, pingvina, psa in mnogih drugih. Povsem druga občutenja je najti v risbah krvoločnih divjih živali ter žuželk in pajkov, ki so Simonov priljubljenejši motiv, zelo zanimiv pa je tudi cikel risb prazgodovinskih živali.
Simonova dela odlikuje izjemen čut za detajle, gibanje in kompozicijo. Ustvarja v risarskih tehnikah svinčnik, flomaster in barvice, preizkusil se je tudi v pastelih.
Simonu vsi želimo še mnogo veselja in risarskih izzivov.
Otvoritev je obogatil mladinski pevski zbor pod vodstvom Damjane Vončina, profesorice glasbene vzgoje.

Razstavo si lahko ogledate do konca šolskega leta v avli šole.
Prisrčno vabljeni!

Več slik si lahko ogledate tukaj.

Barbara Petkovšek

 
Naš Evro – likovni natečaj ob 10. obletnici uvedbe evra
Prispeval: Vera Rudolf   
sreda, 08. april 2009

sl1sl2sl3
Europe Direct Nova Gorica v sodelovanju z Banko Koper je razpisala likovni natečaj za učence prve triade osnovne šole. Namen natečaja je otrokom na zabaven in njim primeren način približati tematiko o Evropski uniji ter o evru. V okviru natečaja so predstavniki Europe Direct obiskali tiste šole, ki so se prijavile na ta likovni natečaj, med njimi tudi našo šolo. Tu so nam poleg predstavitve evropske unije in evra dali navodila za izvedbo likovne naloge. Vsak razred naj izdela plakat na to temo. Plakati bodo razstavljeni v poslovalnicah Banke Koper v Novi Gorici, Tolminu, Idriji in Ajdovščini.

Kako so nam plakati uspeli si oglejte na fotografijah.

Vera Rudolf

 
Revija otroških in mladinskih pevskih zborov 2009
Prispeval: Vera Rudolf   
sreda, 08. april 2009

sl1sl2sl3
7. april 2009

Otroški pevski zbor Cekinčki, to so učenci 1. In 2. razreda naše šole, so 7. aprila 2009 nastopili na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov 2009 v OŠ Cerkno. Zapeli so štiri pesmice, dve od njih je zložila sama zborovodkinja Damjana Vončina. Na reviji je nastopilo osem pevskih sestavov, črnovrški otroci so zelo doživeto izkazali svoje pevsko znanje.

Več slik lahko najdete tukaj.

Vera Rudolf

 
LITERARNI NATEČAJ Gradim svet iz besed
Prispeval: Darja Rupnik   
torek, 07. april 2009

sl1sl2sl3
Naša šola je že tretje leto sodelovala v literarnem natečaju Gradim svet iz besed, in sicer  Vesna Žgavec, učenka 6. razreda, in Lovrenc Habe, učenec 9. razreda. Enako kot prejšnja leta sta pisala poustvarjalno besedilo, pri čemer sta za izhodišče imela devet izvirnih ilustracij, ki sta jih lahko razporedila v poljubnem vrstnem redu. Letošnje ilustracije so v ospredje postavljale osebo z rdečim nosom, rumenega ptička, kljun ipd. Našteti elementi so pisce spodbudili k pisanju detektivske kratke zgodbe.

Zaključna prireditev je bila v torek, 7. aprila 2009, v prostorih RTV Slovenije. Prireditev  je potekala v studiu, kjer snemajo oddajo Male sive celice. Poleg podelitve nagrad  smo prisluhnili eni izmed zmagovalnih zgodb in si ogledali film, ki je nastal na podlagi ene od zgodb lanskega natečaja in je osvojil prvo mesto na mednarodnem festivalu mladinskih filmov Ciak Junior v Trevisu. Na žalost se nismo srečali s pisateljem Primožem Suhodolčanom, ki je napisal svojo različico zgodb k ilustracijam, si jo pa lahko preberemo na spletni strani založbe Rokus.

Pred prireditvijo smo si ogledali prostore RTV (studiev, maske garderobe in rekvizitov).

Več slik najdete tukaj.

Mentorica Darja Rupnik

 
Sodelovanje na 4. razstavi velikonočnih pirhov
Prispeval: Vera Rudolf   
sobota, 04. april 2009

sl1sl2sl3

 

 

 
Tudi letos so učenci prve triade izdelali pirhe, ki bodo razstavljeni na Sveti Gori. Prvi razred je izdelal pirhe iz mavca, drugi iz papirja, tretji pa iz volne. Izdelke so izdelali v okviru likovnega pouka pod mentorskim vodstvom Marije Rupnik Hladnik, Francke Rupnik, Vere Rudolf in Vere Podkrajšek. K sodelovanju so se odzvali tudi učenci etnološkega krožka, ki so z mentorico Vero Podkrajšek iz volne izdelali piščančke, ter oddelek podaljšanega bivanja, ki se je pod vodstvom Francke Rupnik poigral z različnimi barvnimi papirji – origami.

Otvoritev razstave bo v nedeljo, 5. aprila 2009, ob 15. uri v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Solkanom. Razstava bo odprta od 7. do 10. aprila 2009 po dogovoru (tel. 330 40 20), od 11. do 19. aprila 2009 pa od 10. do 18. ure. Vabljeni!

Več slik lahko najdete tukaj.

Vera Rudolf

 
Marčevska prireditev v Vitadomu
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 30. marec 2009

sl3sl1sl2

 

 

 
»Neža Maurer – zvezda stalnica slovenske poezije«

25. marec 2009
 
Srečica
Pred hišo raste drevčece,
na drevcu je gnezdece,
v gnezdecu sta dve ptičici –
pojeta mi o srečici.  (Neža Maurer)


Letošnjo Marčevsko prireditev so učenci na materinski dan predstavili zbranim poslušalcem v domu za starejše občane Vita domu. Ko so učenci recitirali in peli  pesmi Neže Maurer, ima človek občutek, kot da v rokah držijo sončne statve. To je prav gotovo zaradi besed, ki se nizajo v tanke verzne niti in rime. Otroci so jih recitirali nežno, počasi; pobarvali so jih z glasom in čustvi. Razgibana prireditev, naravnana k pozitivnemu in veselemu, se je zaključila z obdarovanjem stanovalcev doma. Učenci so jim podarili grafike.
Medgeneracijska druženja omogočajo dejavnosti starejših in za starejše, srečanje generacij in njihovo medsebojno spoznavanje. Prav zaradi vsega tega učiteljice na OŠ Črni Vrh »taka srečanja« integriramo v delo, saj so dragocena izkušnja za mlado generacijo.
Ivanka Erjavec

Več slik najdete tukaj.

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 Naprej > Konec >>

Rezultati 801 - 816 od 864
Joomla Templates by Joomlashack