A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

SNEMANJE KRESNIČKA ZA RTV SLOVENIJA
Prispeval: Damjana Vončina   
nedelja, 04. marec 2018
V torek, 27. februarja 2018, je na šolo prišla ekipa oddaje Infodrom, ki jo ob petkih predvajajo na RTV Slovenija. Dober glas seže v deveto vas, pravijo. In dober glas o Kresničku je prišel tudi do nacionalne televizijske hiše. Vse je potekalo zelo hitro. Klic iz RTV-ja, organizacija vaj, postavitev scene, vaje na sceni in snemanje. 

V telovadnici smo pripravili zelo podobno sceno, kot smo jo imeli na premieri Kresnička. Nekoliko smo jo še dopolnili in olepšali. Vsi nastopajoči so svoje vloge opravili odlično. Snemalna ekipa je bila zadovoljna z našo akcijo in pripravljenostjo. 

Vsak prizor, ki smo ga snemali, smo posneli dvakrat. Najprej s statično kamero, nato še s kamero, ki je otroke snemala direkt pred njimi. Izjemen izziv je bil to. A vsi so se odlično odrezali. 

Danes prilagamo nekaj fotografij s snemanja. Prispevek pa si lahko ogledate v oddaji Infodrom na RTV Slovenija naslednji petek, 9. marca 2018, ob 18.00 na prvem programu. 

Zapisala: Damjana Vončina
 
Knjiga – neprecenljivo bogastvo
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 05. februar 2018

V torek, 30. januarja, je umrl Ivan Bizjak, pisatelj, pesnik, založnik, šolnik, soustanovitelj bralne značke, ustanovitelj Vesele šole in Schwentnerjev nagrajenec.


Črnovrški rojak Ivan Bizjak je bil rojen 17. decembra 1936 v Črnem Vrhu. Služboval je v Zavratcu, Doleh, Spodnji Idriji, Idriji in Ljubljani. V življenju je deloval na različnih področjih. Bil je učitelj, upravitelj, pedagoški svetovalec, ravnatelj, soustanovitelj Bevkove bralne značke in ustanovitelj Vesele šole, založnik. Leta 2006 mu je bila podeljena Schwentnerjeva nagrada za življenjsko delo v založništvu, knjigotrštvu in bralni kulturi na Slovenskem, saj ima njegova skrb za slovenski jezik in slovensko knjigo trajno vrednost. Zadnja desetletja je živel in ustvarjal v Piranu.


V Črni Vrh, svoj rojstni kraj, je zelo rad prihajal. Posebno pozornost je namenil učencem osnovne šole in jih s preprostostjo in neposredno pripovedjo popeljal v svet knjige. Nazadnje nas je obiskal 7. maja 2011 in zaključek Bevkove bralne značke smo na OŠ Črni Vrh praznovali skupaj z njim.


Navzočim je pripovedoval o času, ko je pričel hoditi v prvi razred italijanske šole. Takrat je knjige pomagal skrivati v skrinje na podstrešju, saj so sovražniki knjig, ki so si neštetokrat kar z njimi privoščili podkuriti ogenj, tako uničevali zapisano slovensko besedo. Spregovoril je tudi o branju in Bralni znački, devetošolcem, ki so za bralno značko tekmovali vseh devet let, pa je podelil priznanje zlati bralec. Poudaril je, da je knjiga tudi v današnjem času neprecenljivo bogastvo. Temeljna dejavnost v zvezi z njo pa je branje, ki je izrednega pomena za vse generacije. Branja se moramo učiti in ga neprestano gojiti. Postati mora naša skupna skrb.


Ob izgubi rojaka, ljubitelja otrok, knjige in lepe besede, smo v avli OŠ Črni Vrh pripravili razstavo njegovih del in knjig. Njegov spomin bomo počastili 7. februarja na kulturni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. 17. decembra 2018, na obletnico njegovega rojstva, pa se ga bomo spomnili s kulturnim dnem.

Ivanka Erjavec, Darja Rupnik

ivan_bizjak_1ivan_bizjak_2

 
Vabilo na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku
Prispeval: Marija Rupnik Hladnik   
sobota, 03. februar 2018
kulturni_praznik_vabilo
 
Vpis v srednje šole in dijaške domove
Prispeval: Katja Miklavič   
nedelja, 28. januar 2018

Starši devetošolcev!


Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Razpis za vpis v srednjo šolo in dijaške domove za šolsko leto 2018/2019. 


Povezava: http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/srednjesolsko_izobrazevanje/vpis_v_srednje_sole/

 
Vpis otrok v 1. razred osnovne šole
Prispeval: Katja Miklavič   
nedelja, 28. januar 2018

Spoštovani starši!

 

Osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolsko leto.

 

V skladu z Zakonom o osnovni šoli morate starši obvezno vpisati v 1. razred otroke, ki bodo v koledarskem letu 2018, v katerem bodo začeli obiskovati osnovno šolo, dopolnili 6 let (rojeni od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2012).

 

Starši otrok, ki imajo prijavljeno prebivališče v našem šolskem okolišu, bodo vabila za vpis prejeli po pošti.

 

V primeru, da želite otroka vpisati izven šolskega okoliša OŠ Črni Vrh ali odložiti šolanje za eno leto, morate na matični šoli vseeno opraviti vpis, nato pa v roku 14-ih dni na želeno šolo poslati prošnjo za vpis oz. na matično šolo prošnjo z obrazloženim razlogom za odložitev šolanja za eno leto.

 

 
Gimnazija Jurija Vege - Kulturni maraton in dan odprtih vrat
Prispeval: Katja Miklavič   
nedelja, 21. januar 2018

Gimnazija Jurija Vege Idrija vabi v petek, 26. januarja 2018, med 14.00 in 22.00 uro na Dan odprtih vrat - Kulturni maraton.
Vabimo učence 8. in 9. razreda in njihove starše, da si izberejo delavnice iz priloženega programa. Predhodna prijava ni potrebna.

http://gim-idrija.splet.arnes.si/files/2018/01/Program-in-prijava-na-delavnice-Kulturni-maraton.pdf

gjv-dan_odprtih_vrat_2018

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 96 od 852
Joomla Templates by Joomlashack