A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Grabljenje sena
Prispeval: Vera Rudolf   
ponedeljek, 16. julij 2018
V ponedeljek, 18. junija 2018, so imeli učenci 1., 2.in 3. razreda naravoslovni dan. Obiskali so kmetijo pri Rudolfu v Lomeh, kjer je doma prvošolka Zala. Gospodar Janez je že nekaj dni prej pokosil senožet, učenci pa so seno s svojimi grabljami pograbili v dolino. Učenci so skozi osebno izkušnjo spoznali, kako poteka ročno grabljenje sena in se zadovoljni peš vrnili v šolo.
Zahvaljujemo se družini Rudolf za sodelovanje in gostoljubnost.

Vera Rudolf
Foto: Vera Rudolf

 
Glasbena šola se predstavi
Prispeval: Ivanka Erjavec   
sreda, 16. maj 2018

V petek, 11. 05. 2018, so se na Glasbenem dogodku Glasbila in izvajanje glasbe predstavili učenci glasbenih šol. Učenci osnovne šole Črni Vrh, ki obiskujejo GŠ Idrija ali GŠ Vinka Vodopivca v Ajdovščini, so  predstavili glasbila in izvajanje skladb za skupino Konjičkov in za vse učence osnovne šole. Predstavili so se s citrami, violončelom, saksofonom, flavto, klarinetom, pozavno, klavirjem in tolkali. Nastopajoče učence poučuje 12 učiteljev. Nastopalo je 26 učencev različnih starosti, ki  glasbeno znanje nadgrajujejo različno dolgo.


Z najbližjima glasbenima šolama ubrano sodelujemo že vrsto let. Mreženje med ustanovami smo v mesecu aprilu 2018 predstavili na VII. znanstvenem posvetu Vodenje v vzgoji in izobraževanju v Portorožu.


Več o Glasbenem dogodku in o predstavitvi referata na znanstvenem posvetu pa si preberite in poglejte v prilogah.


 • pdf Glasbena šola se predstavi - nastop
 • pdf Do ubranega sodelovanja z glasbeno šolo
 • Ivanka Erjavec, Marija Rupnik Hladnik

   
  Obvestilo za starše
  Prispeval: Irena Kenk   
  petek, 20. april 2018

  Spoštovani starši,

  prireditev "Pesmi srca nam vedre" bo v soboto, 21. 4. 2018.

  Zaradi bolezni zborovodkinje Damjane Vončine šolski pevski zbori: Cekinčki, Cekini in Mladinski pevski zbor NE BODO nastopili.

   
  Čaj za dobro voljo
  Prispeval: Ivanka Erjavec   
  sreda, 18. april 2018
  Na delovno soboto, 7. 4. 2018, smo imeli naravoslovni dan. Učenci 3. in 4. razreda so si ogledali reševalno vozilo iz Zdravstvenega doma Idrija, se seznanili s postopki oživljanja v izvedbi predstavnikov Rdečega križa  Idrija in reševanje z nosili, ki so ga prikazali člani Prostovoljnega gasilskega društva  Črni Vrh.
   Po uvodnih delavnicah smo se  odpravili na pohod v Lome k Oblaku na Čaj za dobro voljo. Na ekološki kmetiji so nas prijazno sprejeli. Gospa Jožica Vidmar Čuk nas je podučila, kdaj nabiramo zelišča, kako jih sušimo in shranjujemo. Predstavila nam je doma narejena mila in šampone ter zeliščna mazila. Domačija se zavzema za dom brez odpadkov in sodeluje v ozaveščanju življenjskega sloga »ZERO WASTE«, kako pravilno ločevati in preprečevati nastajanje odpadkov.
  Dopoldne je bilo namenjeno ozaveščanju o  skrbi za zdravje. Naše vodilo eko dneva so bile naslednje besede: zdravje, gibanje, sveži zrak, zdrava pijača.

  Vodji Dneva zdravja, Karmen Simonič Mervic in vsem sodelujočim pri organizaciji in izvedbi dneva se prijazno zahvaljujemo za pripravljenost in krepitev dobre volje.

  Ivanka Erjavec
  Marija Rupnik Hladnik

   
  IZBIRNI PREDMETI IN NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI
  Prispeval: Irena Kenk   
  nedelja, 15. april 2018
  V skladu z Zakonom o OŠ bo šola v šolskem letu 2018/19 izvajala izbirne in neobvezne izbirne predmete. Na spodnjih povezavah najdete predstavitev IZBIRNIH PREDMETOV za tretjo triado, predstavitev NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV in obrazec Vloga za oprostitev obiskovanja izbirnih predmetov.

  Irena Kenk
  ravnateljica

   

 • pdf Predstavitev izbirnih predmetov 2018-19
 • pdf Predstavitev neobveznih izbirnih predmetov 2018-19
 • pdf Vloga za oprostitev obiskovanja izbirnih predmetov 2018-19
 •  
  Ustvarjalni tabor - Seča - nedelja
  Prispeval: Lilijana Homovec   
  nedelja, 15. april 2018

  Danes sta samo dve slikci! Za slovo!

   Pa še nekaj. Pridemo pol ure prej kot smo načrtovali. Torej ob 14:00.

   
  << Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

  Rezultati 65 - 80 od 854
  Joomla Templates by Joomlashack