A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

OGLED REZULTATOV IN OVREDNOTENIH NACIONALNIH PREIZKUSOV ZNANJA 6 RAZRED
Prispeval: Irena Kenk   
etrtek, 06. junij 2019
Starši učencev 6. razreda ste vabljeni na ogled rezultatov in ovrednotenih preizkusov znanja vaših otrok v petek, 7. 6. 2019, od 16.30 do 17.30.
Zaradi lažje organizacije, prosim, da se na vpogled najavite. Vpogledi bodo potekali v učilnicah SLJ, MAT in TJA.

Irena Kenk
ravnateljica

 
Slikarski EX TEMPORE V Moravčah
Prispeval: Barbara Petkovšek   
etrtek, 06. junij 2019
V sredo, 8. maja 2019 so se tri devetošolke naše šole udeležile 23. mednarodnega likovnega ex tempora, ki ga je organizirala OŠ Jurija Vege Moravče in je potekal pri gradu Krumperk in Jamarskim domom na Gorjuši.
V letošnjo temo je bilo  vključeno vse, kar je v zvezi z gradovi, grajskim življenjem, skrivnostnim življenjem v jamah in ob njih. Motiv za slikanje je bil lahko domišljijski, naravna ali kulturna dediščine Domžalsko Moravškega krasa.
Zbralo se je preko 70 učencev in 25 mentorjev iz slovenskih šol, dela pa so prispela tudi iz 7 drugih držav. Med 219 deli je bilo podeljenih več priznanj, od katerih je bronasto prejela učenka naše šole Lara Mikuž. Čestitamo.

 
OGLED REZULTATOV IN OVREDNOTENIH NACIONALNIH PREIZKUSOV ZNANJA
Prispeval: Irena Kenk   
ponedeljek, 03. junij 2019
Starši učencev 9. razreda ste vabljeni na ogled rezultatov in ovrednotenih preizkusov znanja vaših otrok v sredo, 5. 6. 2019, od 17.30 do 18.00.
Zaradi lažje organizacije, prosim, da se na vpogled najavite. Vpogledi bodo potekali v učilnicah SLJ, MAT in TJA.

Irena Kenk
ravnateljica

 
Dan zdravja Pri čebelarju Alojziju Rupniku
Prispeval: Marija Rupnik Hladnik   
torek, 28. maj 2019

V ponedeljek, 20. 5. 2019 smo imeli naravoslovni dan Dan zdravja. Učenci 4. in 5. razreda so najprej imeli pregled čistoče zob nato pa predavanje in delavnice z naslovom Stres. Dejavnosti sta izvajali diplomirana medicinska sestra in diplomirana psihologinja, ki sta zaposleni v Centru zdravja v Zdravstvenem domu Idrija. Po uvodnih delavnicah smo se odpravili na sprehod k čebelarju v Trebče. Čebelar gospod Alojzij Rupnik in njegova žena gospa Valentina sta nas prijazno sprejela. 
Dopoldne je bilo namenjeno ozaveščanju o  skrbi za zdravje. Naše vodilo dneva so bile naslednje besede: zdravje, gibanje, sveži zrak, med in čebele.
Vsem sodelujočim pri organizaciji in izvedbi dneva se prijazno zahvaljujemo.

Ivanka Erjavec, Marija Rupnik Hladnik
 
 
PRI ČEBELARJU
(doživljajski spis)
Včeraj, 20.5.2019, smo imeli naravoslovni dan. Zadnji dve šolski uri smo šli k čebelarju Alojziju Rupniku. 
Ob približno 10.15 smo učenci četrtega in petega razreda odšli iz šole. Hodili smo skoraj deset minut. Ura je bila 10.25. Prišli smo do doma Alojzija in njegove žene. Lepo sta nas sprejela ter odpeljala v prostor, kjer sta nam povedala nekaj malega o čebelah. Povedala sta nam, kakšne pridelke dobimo od čebel. Med, vosek, matični mleček... Razložila sta nam, da je medved največji sovražnik čebel. Pokazala sta nam umetna in naravna satovja, knjige o čebelah in čebelarstvu ter napravo za točenje medu. To napravo je gospod tudi vklopil, da smo videli, kako deluje. Sledila so vprašanja. Nekdo je vprašal, kolikokrat so sršeni večji od čebel. Gospod Alojzij nam je povedal, da so sršeni veliko večji od čebel. Po vprašanjih nam je čebelar povedal še, da je pri čebelah najhujša bolezen neki zajedalec, ki se naseli v zalegah čebel ter jih napada, zato se čebele izvalijo poškodovane in odmrejo. Ker se nam je mudilo, smo morali hitro končati. Gospa Rupnik nas je pogostila z dobrim pecivom, s kruhom in domačim medom. Med je bil zelo sladek, a ga jaz nisem mogla namazati na kruh, ker ga je zmanjkalo. A nič zato. Sem pa pojedla veliko kosov peciva. Odhiteli smo pogledat čebelji panj. Čebelar ga je odprl. Vsi smo se poskusili umiriti, a Tejo je čebela vseeno pičila. Bolelo jo je, a ji je učiteljica že izdrla želo in gospa Rupnik jo je odpeljala noter. Ko je gospod Alojzij končal, smo šli noter pojest še nekaj malega. Gospod in gospa Rupnik sta nam dala še med v kozarčkih. Poslovili smo se in se počasi odpravili v šolo.
Ta obisk je bil zelo poučen, še posebej zato, ker nisem vedela da obstaja toliko vrst čebeljih pridelkov.

Erika Furlan Poženel

 
14. Cici umetnije
Prispeval: Vera Rudolf   
ponedeljek, 13. maj 2019
Pri natečaju otroških likovnih del, ki so ga razpisali reviji CICIBAN in CICIDO ter Otroški vrtec Ajdovščina so prejeli  2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 osnovnih šol. Na natečaju so s 23 deli sodelovali tudi trije zavodi s prilagojenim programom. Vsa leta pa na razpisu sodelujejo tudi posamezniki, letos jih je bilo 28.
 
Strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznani likovni pedagogi in umetniki,dr. Tomaž Zupančič s Pedagoške fakultete Maribor, izr. prof. dr. Tonka Tacol. mag. Alenka Vidrgar, akademska kiparka, Azar Karim, akademski slikar, in Maja Žugič odgovorna urednica revije Cicido ter urednica revije Ciciban, je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del. Nagrajeni sta še dve kiparski deli. Vsa razstavljena likovna dela bodo prejela priznanje, nagrajena dela pa tudi nagrade. Vsa izbrana dela bodo trikrat razstavljena. 
 
Prvo odprtje razstave je bilo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, sedaj je razstava odprta v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, v začetku leta 2020 se razstava seli še v Slovensko Bistrico. 
 
Med izbranimi deli sta tudi dve deli učencev prvega razreda naše šole. Avtorja sta Veronika Furlan Poženel in Ožbej Lampe. Oba učenca sta prejela priznanje, deli sta pa razstavljeni.

 
Čestetam!
 
SODELOVANJE NA 37. PETKOVŠKOVI LIKOVNI KOLONIJI
Prispeval: Barbara Petkovšek   
ponedeljek, 06. maj 2019

V sredo, 17. 4. 2019, so se štiri učenke naše šole udeležile Petkovškove likovne kolonije na Vrhniki, ki jo organizira OŠ Ivana Cankarja Vrhnika. 
 
V družbi učencev z drugih šol so v prijetnem vzdušju ustvarjali na zelenici pred šolo. Vsak učenec je izžrebal fotografijo motiva Vrhnike in ji na platnu v tehniki akrila dodal barve, ki so izražale moč ekspresionizma, kar je bila tudi tema tokratne kolonije.
 
Dela naših učenk lahko s ponosom pohvalimo, ogledate pa si jih lahko v Knjižnici Ivana Cankarja, kjer bodo na ogled vsaj še mesec dni. Vabljeni!
 
Ob tej priliki se lepo zahvaljujemo Lions klubu Idrija, ki je kril stroške prevoza na Vrhniko.
 
Barbara Petkovšek, mentorica

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 17 - 32 od 854
Joomla Templates by Joomlashack