A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Zoisove štipendije
Prispeval: Katja Miklavič   
torek, 04. julij 2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS bo predvidoma v petek, 30. 6. 2017 objavil Javni izpis in poziva za Zoisove štipendije za šolsko leto 2017/2018. več na: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/novica/n/najava-javnega-razpisa-in-javnega-poziva-za-zoisove-stipendije-za-leto-20172018/

 

 
17. MLADA VILENICA 2017
Prispeval: Darja Rupnik   
torek, 04. julij 2017

Letošnji natečaj Mlada Vilenica 2017, katerega tema je bila »Čista voda – čista sreča«, je bil zaključen s slavnostno podelitvijo nagrad v soboto, 3. junija 2017, v Kosovelovi dvorani v Sežani. Podelitev priznanj je spremljal bogat glasbeni program, ki so ga pripravili otroci skupaj s Tinkaro Kovač, Omarjem Naberjem in reparjem Zlatkom.

Učenka 6. razreda Nika Mravlja je prejela posebno nagrado 17. Mlade Vilenice 2017 za pesem z naslovom Brez pitne vode.

Iskrene čestitke!

Mentorica Darja Rupnik

 
VALETA 2017
Prispeval: Darja Rupnik   
torek, 04. julij 2017
V sredo, 14. 6. 2017, so letošnji devetošolci, starši in razredničarka pripravili enkratno valeto, kjer so poskrbeli, da je bil izgled prostora in miz dovršen, da so bile obložene mize, se predstavili z zahtevnim plesom, zanimivim in izvirnim programom, se zahvalili vsem, ki so jih skozi šolska leta vzgajali, podpirali, jim pomagali in stali ob strani v veselih in učečih trenutkih.

Hvala za nepozabne trenutke in srečno ter uspešno …

Razredničarka Darja Rupnik

 
Nagovor ravnateljice ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2016/17
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 23. junij 2017

Dragi črnovrški šolarji, spoštovani sodelavci, spoštovani starši in prijatelji OŠ Črni Vrh!

Šolsko leto, ki je za nami, je potekalo dobro, prijetno in mirno. Ob zaključku šolskega leta  se poleg vas, drage učenke in učenci, tudi zaposleni veselimo vaših uspehov, ki ste jih dosegli, tako pri pouku, kakor pri popoldanskih dejavnostih t.j. na glasbenem, kulturnem in športnem področju, klekljanju, ipd. Zaposleni na šoli smo si postavili visoke cilje, kajti poleg obveznega programa smo uresničevali tudi cilje bogatega razširjenega programa in dosegli dobre rezultate tako na šolskem, kot na regijskem in državnem nivoju.
Učenkam in učencem čestitamo za dosežene uspehe v tem šolskem letu, še posebno tistim, ki so poleg uspešnega dela v obveznem programu, bili uspešni tudi v razširjenem programu in prejeli za delo od bronastega do zlatega priznanja.

V nedeljo 25. junija bomo praznovali Dan državnosti. Pred 26. leti -25. junija 1991. leta je pred slovenskim parlamentom zaplapolala nova zastava, dobili smo nov grb, simbol samostojne in neodvisne Slovenije, razglašeni so bili temeljni dokumenti nove države. Slovencem se je s tem uresničila dolgoletna želja številnih generacij, da dobimo svojo državo.
Bogastvo našega naroda ni zgolj v blagostanju in materialnih dobrinah, temveč zlasti v naši besedi in kulturi, ki jo že tisočletja gojimo na tem prelepem kosu zemlje.
Čestitamo vam ob dnevu državnosti.

Ob koncu šolskega leta se zahvaljujem tudi vsem delavcem šole za odgovorno, prizadevno, vestno in vztrajno delo z učenci, za realizacijo celotnega programa, ki smo si ga zastavili.

Dragi šolarji,
počitnice so pred vrati! Izkoristite vsak dan za kaj lepega. Pazite nase in na vse, ki bodo z vami. Vzemite si čas za branje slovenskih knjig, obiščite našo krajevno knjižnico, v kateri je polno zanimive literature ali pa se ustavite v parku, kjer od srede, 21. 6. 2017 stoji Bajtabukva in je namenjena vsem nam, bralcem.  Vzemite si čas za prijatelje, sošolce, sorodnike, staršem pomagajte pri vsakodnevnih opravilih, kajti pomembno je vedeti, da učenci z dobrimi delovnimi navadami lažje in bolj uspešno opravljajo tudi šolsko delo.

V svojem imenu in v imenu vseh sodelavcev vam želim sproščene, polno novih doživetij, preživete počitnice. Upam, da se vsi zdravi in polni pozitivne energije vrnete v petek, 1. septembra 2017, ob 7.30, v šolske klopi. Ob tem izrekam prisrčno dobrodošlico tudi vsem bodočim prvošolcem!

Istočasno želim, da bi bilo tudi šolsko leto 2017/2018 polno dobrih, lepih, zanimivih in uspešnih trenutkov, ki jih bomo soustvarjali prav vsi. Podajmo se torej skupaj na uspešno pot do znanja in prijetnega sobivanja!


                                                                                                                  Irena Kenk
                                                                                                                 ravnateljica
 
Proslava ob dnevu državnosti
Prispeval: Ivanka Erjavec   
etrtek, 22. junij 2017

V četrtek, 22. 6. 2017 je "Na placu" v Črnem Vrhu  potekala Proslava ob dnevu državnosti. V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Črni Vrh. Svoji domovini Republiki Sloveniji so za praznik pomahali z zastavami. Pred poletnimi počitnicami so vzkliknili hura, nato pa so se z učitelji odpravili nazaj v šolo.

 

Nagovor ob dnevu državnosti, katerega lahko v nadaljevanju preberete, je imela učiteljica Karmen Simonič Mervic.

 

--------------------------------------------------------

Dragi vsi zbrani, poseben pozdrav velja vam učenke in učenci, poštovane kolegice in kolegi, dobrodošli vsi, ki ste se nam pridružili.

Čisto pred vrati pa so tudi poletne šolske počitnice. Približuje se državni praznik dan državnosti. Ob tej priložnosti se na kratko spomnimo, kaj se je dogajalo 25. junija pred šestindvajsetimi leti. Slovenska skupščina je sprejela deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. V deklaraciji je podrobneje pojasnjena odločitev za samostojno in neodvisno državo. Na Trgu republike v Ljubljani  je bila slovesna razglasitev samostojnosti in dvig slovenske zastave.


Takratna jugoslovanska oblast ni priznala slovenske samostojnosti.


27. junija so se začeli oboroženi spopadi med JLA ter slovensko Teritorialno obrambo in slovensko policijo.
Teritorialna obramba in policija sta v nekaj dneh ustavili več oklepnih enot, zasedli mejne prehode, jugoslovansko vojsko na ozemlju Slovenije pa so skušali zadržati v vojašnicah.


Desetdnevna vojna za Slovenijo se je dogajala tudi v Črnem Vrhu, kjer je bilo razstreljeno skladišče orožja jugoslovanske vojske. Na srečo so počile samo šipe, zračni udarni val je poškodoval strehe in okna. Mrtvih na srečo ni bilo.


Osamosvojitvena vojna za Slovenijo je bila prvi oboroženi spopad v Evropi po koncu druge svetovne vojne. Vojna je zahtevala 76 žrtev, 19 na slovenskih strani, 45 na strani JLA, 12 tujih državljanov in več 100 ranjenih.


Naša država je tudi naš dom. Doma smo radi in dom imamo radi.  Ob prihajajočem prazniku dnevu državnosti vam čestitam. Z zastavicami pomahajmo naši državi v pozdrav.


Praznik pa bo uvod v šolske počitnice. Preživite jih lepo.


Hura. Srečno.
Karmen Simonič Mervic

--------------------------------------------------------

   [slike]  

 
ZADNJI ŠOLSKI DAN, petek, 23. 6. 2017
Prispeval: Irena Kenk   
sreda, 21. junij 2017

Spoštovani starši,


V petek, 23. 6. 2017, zadnji šolski dan, bodo učenci odhajali iz šole po 5. šolski uri (11.50) in sicer:
-          Avtobus -Zadlog   12.35
-          Šolski kombi - Zadlog (1., 2. r) in Idrijski Log 12.15
-          Šolski kombi - Zg. in Sp. Lome  in Predgriže 12.45
-          Šol. kombi - Strmec 12.30


Kosilo bo od 11.00 do 12.10.


Oddelek podaljšanega bivanja za učence od 1. do 5. razreda bo do 15.00 (prosim, da sporočite razredničarkam po mailu, če boste potrebovali varstvo vašega otroka).


Irena Kenk, ravnateljica

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 129 - 144 od 854
Joomla Templates by Joomlashack