A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Plavalni tečaj 3. razred
Prispeval: Andreja Pregelj   
sobota, 16. december 2017
V tednu od 11. 12. do 15. 12. so učenci 3. razreda in trije učitelji plavanja obiskovali bazen na Zavodu za šport v Ajdovščini.
Učenci so bili razdeljeni v tri skupine po predznanju plavanja. Štiri dni so se intenzivno učili raznih plavalnih tehnik in prilagajanja na vodo, peti dan pa so pokazali, kaj vse so se naučili in tako osvojili priznanja, pri čemer smo upoštevali merila za ocenjevanje znanja plavanja.

Čestitke vsem!
 
Našli smo Kresničkovo lučko
Prispeval: Ivanka Erjavec   
sreda, 13. december 2017

V sredo, 13. 12. 2017, je bil v OŠ Črni Vrh dobrodelni božično-novoletni koncert. Zbrane prostovoljne prispevke smo namenili Šolskemu skladu.

Spevoigro Kresniček, ki jo je Radovan Gobec napisal za pevce soliste, zbor in klavirsko spremljavo, so izvajali učenci izbirnega predmeta glasbeni projekt in mladinska vokalna skupina OŠ Črni Vrh pod vodstvom zborovodkinje Damjane Vončina.
Že pred koncertom in tudi po njem so obiskovalci prireditve lahko kupili srečko ali dve in s tem preizkusili svojo srečo. Nekateri med njimi so dobili pravo Kresničkovo lučko.


Prvega decembra se začne meteorološka zima. Zima je čas, ko rastline počivajo, živali pa si poiščejo varno zatočišče. Dnevi so krajši, noči so daljše. In ko se stemni, ljudje prižigamo luči. Ko pa se pojavi jutranja svetloba, življenje postane bolj prijetno in lepše.
Črni Vrh pozimi. Sreda je bila hladen dan. Zimi navkljub pa so zvečer v telovadnici Osnovne šole Črni Vrh zacvetele rože. Po odru so letale kresničke, med katerimi je bil tudi Kresniček, ki je v svoji razigranosti in nagajivosti izgubil svojo lučko. Vsi so ga zasmehovali in mu pravili, da je navadna rjava muha. Zaradi tega je bil zelo žalosten, zato se je odločil, da jo bo šel iskat. Iskal jo je pri Maku, Slaku, Polžu, pri Mravlji v mravljinskem gradu, pri Zvezdi in Luni. Naposled jo je našel pri Soncu, saj je Sonce ugotovilo, da se je dovolj pokesal za svoja lumparska dejanja. Bil je srečen, ker je našel lučko, zato je na ples povabil vse svoje prijatelje.
Predstavo Kresniček so intenzivno pripravljali tri mesece in pol. Mnogo ur vloženega časa je bilo prostovoljnih in izpeljanih tudi izven urnika.  Spevoigra je napisana za sedem solistov in vokalno skupino. V vlogi solistov so se predstavili Kresniček - Leon Rudolf, Polž - Tone Pivk, Slak - Mai Rupnik, Mravlja - Ivana Čuk, Zvezda - Eliza Felc, Luna - Rožle Čuk in Sonce - Kristjan Likar. Mladinska vokalna skupina in pevci so izvajali tudi skupinske vloge kresnic, rož in vil. Klavirsko spremljavo pa je izvajala profesoricaTeja Ličar Močnik.
Učenci izbirnih predmetov glasbeni projekt in likovno snovanje so pod vodstvom Damjane Vončina, Barbare Petkovšek, Mete Slejko in Anke Jamšek sami izdelali vse kostume in sceno. Pri oblikovanju scene so sodelovali tudi s klekljaricami Društva klekljaric Črni Vrh-Godovič pod vodstvom Anke Jamšek. Oder je postavil Peter Žgavec s sodelavci, za ozvočenje in luč pa je poskrbel Edvard Božič.
V četrtek, 14. decembra, bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Idrija predstavo Kresniček še dvakrat ponovil. Spevoigri bodo prisluhnili učenci 5. in 6. razredov OŠ Idrija, Spodnja Idrija in Cerkno ter učenci podružnične šole Godovič.
Melodije in igra so bile stkane v preprosto zgodbo, ki je prinesla poučen razmislek vsem prisotnim. Otroci in odrasli si želimo dobrih zgodb. Zgodba je torej čudežno ogledalo. In odsev svoje življenjske zgodbe v njem vidi prav vsak. Zato za dobro zgodbo in dobroto ni nikoli prezgodaj in nikoli prepozno.
Nastopajoči so nam skozi zgodbo o Kresničku, ki je izgubil lučko, predali mnogo sporočil. Hudo je, če izgubiš nekaj tako dragocenega, kot je lučka. Če lučko izgubiš, jo moraš iskati toliko časa, da jo dobiš nazaj. Delaj dobro. Sveti v temi in kaži pravo pot. Strogost izravnavaj z dobroto, toplino, prisrčnostjo in radostjo ter jo pomnoži s povezovalno močjo.
Ob koncu prireditve so pevci, zborovodkinja in vodja projekta Damjana Vončina ter vsi, ki so pri oblikovanju in izvedbi dobrodelnega božično-novoletnega koncerta sodelovali, prejeli navdušen aplavz občinstva.

Dobrodelna prireditev je potekala v duhu prijateljstva in miru. Zahvala velja nastopajočim in vsem, ki so podarili materialne dobrine, storitve ali donatorska sredstva, in vsem, ki so kakor koli pripomogli k temu, da je dobrodelni koncert uspel.

Obiskovalci so doživeli čudovit predpraznični dogodek. Prireditev so zapustili z nasmehom na obrazih, v mislih pa jim je odzvanjala pesem »Ta moja lučka, svetla lučka, mi vedno kaže pravo pot. Gotovo vsak bi rad jo nosil, da svetil bi si z njo povsod. Te moje lučke, svetle lučke, nikomur jaz ne prepustim, brez nje bi bil le rjava muha, brez nje življenje izgubim.« (Radovan Gobec)

 

 

Tri želje, tri lučke, tri dobre stvari

Želim si:
- da bi dobil smučke (Luka 2. r.);
- da bi imela muco (Zala 2. r.);
- da kmalu pride Božiček (Urban 2. r.);
- da bi padal sneg (Monika 2. r.);
- da bi z atijem delala snežake (Onja 2.r.);
- da bi z mamo pekli piškote (Meta 2. r);
- da bi šli k babici (Erika 3. r.);
- da bi bila srečna (Anja 3. r.);
- da bi bil zelo dober športnik (Martin 3. r.);
- da bi v prazničnem času med nami vladal mir (Paskal 5. r.);
- da bi se ljudje imeli radi (Veronika 5. r.)

Svetle stvari:
- novoletna jelka, moja oblekica in moja sestrica (Meta 2. r.);
- zvezde, sonce, prijateljstvo (Manja 2. r);
- starša, bratca in igrice (Kaja 3, r.);
- starši, dom in prijatelji (Erika 3. r.);
- boben, žoga in lučke (Samo 3. r.);
- sonce, sneg in luč (Anja 3. r.);
- božično-novoletni koncert (Mirjam 3. r.);
- moja sošolka, ki mi pomaga (Tjaša 5. r.);
- sestra, ki mi pomaga (Anže 5. r.);
- vsi, ki jih imam rad (Paskal 5. r.);
- čopiči, barve in zlate ribice (Živa 5. r.);
- zavetje (Maks 5. r.);
- Božič, Jezusovo rojstvo (Veronika 5. r.);
- družina (Nace 5. r.).

Dobre stvari:
Mami bom postregla čaj. (Amadeja 2. r.)
Pomagal bom atu. (Urban 2. r.)
Obiskala bom starejšega soseda in mu nesla kruh. (Manja 2. r.)
Pomagala bom počistiti hišo in okrasiti božično drevesce. (Melita 2. r.)
Sem prijazna. (Mirjam 3. r.)
Ne bom se kregala. (Erika 3. r.)
Pomagala bom staršem, babici in dedku ter teti. (Teja 3. r.)
Obiskala bom stare starše. (Karin 3. r.)
Priden bom. (Erik 3. r.)
Pridno se bom učila. (Eva 5. r.)
Spekla bom vaflje. (Živa 5. r.)
Šla bom v Vita dom. (Čarna 5. r.)
Ljubezen do družine. (Nace 5. r.) 
Nagovor ravnateljice ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2016/17
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 23. junij 2017

Dragi črnovrški šolarji, spoštovani sodelavci, spoštovani starši in prijatelji OŠ Črni Vrh!

Šolsko leto, ki je za nami, je potekalo dobro, prijetno in mirno. Ob zaključku šolskega leta  se poleg vas, drage učenke in učenci, tudi zaposleni veselimo vaših uspehov, ki ste jih dosegli, tako pri pouku, kakor pri popoldanskih dejavnostih t.j. na glasbenem, kulturnem in športnem področju, klekljanju, ipd. Zaposleni na šoli smo si postavili visoke cilje, kajti poleg obveznega programa smo uresničevali tudi cilje bogatega razširjenega programa in dosegli dobre rezultate tako na šolskem, kot na regijskem in državnem nivoju.
Učenkam in učencem čestitamo za dosežene uspehe v tem šolskem letu, še posebno tistim, ki so poleg uspešnega dela v obveznem programu, bili uspešni tudi v razširjenem programu in prejeli za delo od bronastega do zlatega priznanja.

V nedeljo 25. junija bomo praznovali Dan državnosti. Pred 26. leti -25. junija 1991. leta je pred slovenskim parlamentom zaplapolala nova zastava, dobili smo nov grb, simbol samostojne in neodvisne Slovenije, razglašeni so bili temeljni dokumenti nove države. Slovencem se je s tem uresničila dolgoletna želja številnih generacij, da dobimo svojo državo.
Bogastvo našega naroda ni zgolj v blagostanju in materialnih dobrinah, temveč zlasti v naši besedi in kulturi, ki jo že tisočletja gojimo na tem prelepem kosu zemlje.
Čestitamo vam ob dnevu državnosti.

Ob koncu šolskega leta se zahvaljujem tudi vsem delavcem šole za odgovorno, prizadevno, vestno in vztrajno delo z učenci, za realizacijo celotnega programa, ki smo si ga zastavili.

Dragi šolarji,
počitnice so pred vrati! Izkoristite vsak dan za kaj lepega. Pazite nase in na vse, ki bodo z vami. Vzemite si čas za branje slovenskih knjig, obiščite našo krajevno knjižnico, v kateri je polno zanimive literature ali pa se ustavite v parku, kjer od srede, 21. 6. 2017 stoji Bajtabukva in je namenjena vsem nam, bralcem.  Vzemite si čas za prijatelje, sošolce, sorodnike, staršem pomagajte pri vsakodnevnih opravilih, kajti pomembno je vedeti, da učenci z dobrimi delovnimi navadami lažje in bolj uspešno opravljajo tudi šolsko delo.

V svojem imenu in v imenu vseh sodelavcev vam želim sproščene, polno novih doživetij, preživete počitnice. Upam, da se vsi zdravi in polni pozitivne energije vrnete v petek, 1. septembra 2017, ob 7.30, v šolske klopi. Ob tem izrekam prisrčno dobrodošlico tudi vsem bodočim prvošolcem!

Istočasno želim, da bi bilo tudi šolsko leto 2017/2018 polno dobrih, lepih, zanimivih in uspešnih trenutkov, ki jih bomo soustvarjali prav vsi. Podajmo se torej skupaj na uspešno pot do znanja in prijetnega sobivanja!


                                                                                                                  Irena Kenk
                                                                                                                 ravnateljica
 
VPOGLED V OVREDNOTENE PISNE NALOGE NPZ
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 26. maj 2010

Spoštovani starši učencev 6. in 9. razreda!
 
Obveščamo Vas, da bo vpogled v učenčeve ovrednotene pisne naloge NPZ (nacionalno preverjanje znanja) iz slovenščine, matematike, angleščine in zgodovine v četrtek, 27. maja 2010, od 17.30 do 18.00.
 
Lep pozdrav
Darja Rupnik
 
POMLADNA PRIREDITEV
Prispeval: Frančiška Rupnik   
torek, 18. maj 2010

sl1 sl2 sl3 sl4 

 

 

[PDF dokument]  [slike]


Frančiška Rupnik

 
SKOKI V PLANICI
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 14. april 2010
sl1 sl2 sl3 sl4


18. marca 2010 so si odšli štirje učenci naše šole (Andraž Kavčič, Tadeja Bonča, Mitja Rupnik in Lucija Habe) z ravnateljico Alenko Cvetaš pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav ogledat znamenite planiške polete.
Bilo je čudovito.

[slike] (Mitja Rupnik)

Darja Rupnik
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 16 od 135
Joomla Templates by Joomlashack