A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 2 gostov prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Prvi šolski dan 2019 - 2020
Prispeval: Irena Kenk   
torek, 27. avgust 2019
Playness
 
Savudrija 2019
Prispeval: Irena Kenk   
torek, 27. avgust 2019
savudrija_2019_obvestilo
 
HURA POČITNICE!
Prispeval: Marija Rupnik Hladnik   
nedelja, 30. junij 2019

Pa je zaključeno. Še eno šolsko leto; dolgo, polno lepih dogodkov, lepih ocen, izvrstnih dosežkov pa tudi kakšnega razočaranja. Zaključili smo ga v ponedeljek, 24. junija z razdelitvijo spričeval in proslavo ob dnevu državnosti.
Začetek počitnic je tu. Začetek brezskrbnosti, raziskovanj, novih prijateljstev, razigranosti. Počitnice izkoristimo za sprostitev, za druženje s prijatelji, za gibanje, za kakšen trenutek, ko ne bomo počeli prav ničesar.
O počitnicah je učenka Alja Felc iz 5. razreda zapisala takole:
Med počitnicami bom vse stare zvezke in delovne zvezke odnesla na podstrešje, kjer jih bom položila med ostale. Z družino bomo odšli na morje, s starši odšla na sprehod in se igrali namizne igre. Doma pri meni pa bo sestrična Vida, s katero se bova igrali, tekli, plezali in tudi kaj ušpičili. Seveda bom tudi pomagala pri opravilih. Sesala in brisala bom prah, pomivala po tleh, pomagala kositi in še kaj. Z družino se bomo večkrat odpravili na sprehod. Z babico bomo odšli v hribe. Pazila bom na sestrično in bratrance. S sošolci se bom dobila tudi na rojstnodnevnih zabavah. S sestro se bova rolali in vozili s kolesi. Zvečer pa bom z družino pogledala kakšen film. Če bo slabo vreme, bom v hiši risala in barvala pa tudi slikala različne slike. Vsak dan bom vadila igranje klavirja. Izbrala si bom skladbo in se je učila igrati. Ob koncu počitnic bom vse šolske potrebščine pregledala, ki jih bom potrebovala naslednje šolsko leto. S straši bom odšla v trgovino po ostale stvari za šolo. Nato bom vse zavila, zvezkom narisala robove in jim prilepila nalepke z imenom in priimkom. V avgustu bom odšla na oratorij, kjer bomo molili, se igrali, delali v delavnicah in po kosilu imeli velike igre. To je igra, kjer nas razdelijo v skupine, nato pa tekmujemo eden proti drugemu, V soboto, ko je zadnji dan oratorija, gremo na pohod. Po oratoriju dobim delovne zvezke, ki jih pregledam, če me kaj zanima, preberem natančneje. Nato se bom pripravila na Savudrijo. Spakirala bom vse stvari, ki jih potrebujem. Tako se bodo moje počitnice končale in prišlo bo novo šolsko leto, ki bo zagotovo zanimivo in poučno.


Marija Rupnik Hladnik, prof. RP

 
Nagovor ravnateljice ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2018/19
Prispeval: Irena Kenk   
ponedeljek, 24. junij 2019

 
Dragi črnovrški šolarji, spoštovani sodelavci, spoštovani starši!

V torek bomo praznovali dan državnosti, ki je slovenski državni praznik in se ga praznuje 25. junija, ko je Slovenija formalno postala neodvisna.
Pred osemindvajsetimi leti, 25. junija 1991, je pred slovenskim parlamentom zaplapolala nova zastava, dobili smo nov grb, simbol samostojne in neodvisne Slovenije, razglašeni so bili temeljni dokumenti nove države.
 Zato imamo na ta dan državni praznik – dan državnosti. 
Osemindvajset let je tega, ko smo prebivalci naše domovine izkoristili zgodovinsko priložnost in po volji slovenskega naroda in prebivalcev Republike Slovenije, izražene na plebiscitu o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, dne 23. decembra 1990, zapisali, da je Republika Slovenija samostojna in neodvisna država, ki  zagotavlja varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin vsem osebam na ozemlju Republike Slovenije, ne glede na njihovo narodno pripadnost, brez sleherne diskriminacije, skladno z ustavo Republike Slovenije in z veljavnimi mednarodnimi pogodbami.
Bogastvo našega naroda ni zgolj v blagostanju in materialnih dobrinah, temveč zlasti v naši besedi in kulturi, ki jo že tisočletja gojimo na tem prelepem kosu zemlje.  
Dan državnosti praznujte s slovensko zastavo, naj vam njen grb obudi spomine na skupno prehojeno pot in vliva upanje za čudovito prihodnost, zavriskajte in zapojte domovini v čast!
 Iskrene čestitke ob dnevu državnosti.

Dragi šolarji,
 šolsko leto je bilo dolgo, polno izzivov, lepih dogodkov, lepih ocen in tudi kakšnega razočaranja. Pričakovanja do vseh vas so bila velika, morda včasih tudi prevelika. Ob zaključku šolskega leta  se veselimo uspehov, ki ste jih dosegli, drage učenke, učenci,  pri pouku, športu in drugih dejavnostih.
 Zaposleni na šoli smo si postavili visoke cilje, kajti poleg obveznega programa smo uresničevali tudi cilje bogatega razširjenega programa in dosegli ste dobre rezultate tako na šolskem, kot na regijskem in državnem nivoju.
Učenkam in učencem čestitam za vse dosežene uspehe v tem šolskem letu, še posebno tistim, ki so  prejeli za delo od bronastega do zlatega priznanja.
 Počitnice so pred vrati. Izkoristite vsak dan za kaj lepega. Pazite nase in na vse, ki bodo z vami. Vzemite si čas za branje slovenskih knjig, ki imajo toliko lepega in zanimivega povedati. Vzemite si čas za prijatelje, sošolce, sorodnike – nikar teh dragocenih ljudi ne zamenjajte z računalniškimi igricami in drugimi elektronskimi napravami. Vzemite si čas za sprehod v bližnji gozd, na travnik, ob obalo, v hribe – lepa je naša domovina in tako raznolika, naužijmo se njene lepote in varujmo jo. Ne pozabite pomagati staršem pri vsakodnevnih opravilih, saj delo krepi človeka.
Upam, da se vsi zdravi in polni pozitivne energije vrnete v ponedeljek, 2. septembra  2019 v šolske klopi. Le šestošolci se bodo podali v Savudrijo in to od 2. do 6. septembra, v šolo v naravi. 
Zaključujem z željo, da bi držali skupaj, bili ponosni, da hodite v OŠ Črni Vrh, kajti le s pozitivno naravnanostjo, predanostjo delu, učenju, bomo tudi v prihodnje uspešni.

Ob koncu šolskega leta se zahvaljujem vsem delavcem šole za odgovorno, prizadevno, vestno in vztrajno delo z učenci, za realizacijo celotnega programa, ki smo si ga zastavili.

Spoštovani kolegi,
 hvala za veliko delo, ki ste ga opravili in ga opravljate vsako šolsko leto. Hvala za vaše znanje in tudi pogum, s katerim krepite Slovenijo. Opravljate izjemno pomembno poslanstvo, saj ste pri svojem delu deležni različnih pritiskov, soočate se s številnimi izzivi. Ni enostavno povedati, pokazati in dokazati, kako pomembna je vaša vloga in kako prav je, da vam pri tem zaupamo.
Vedno je še prostor za izboljšave, nove veščine, nova znanja in nove kompetence. Zato hvala vsem vam, ki se dodatno izobražujete in iščete prostor za rast, za znanje, ki ga podajate naprej mladim. Privoščite si vse tisto, za kar niste našli časa med šolskim letom in počnite tisto, kar vam je najljubše. Naberite si novo energijo za naslednje šolsko leto, saj jo potrebujemo.

Srečno.

Črni Vrh, 24. 6. 2019 
Irena Kenk, ravnateljica

 
Obvestilo za zadnji dan pouka
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 21. junij 2019
Spoštovani starši,

v ponedeljek, 24. 6. 2019, zadnji šolski dan, bodo učenci OŠ Črni Vrh, odhajali iz šole po 5. šolski uri (11.50), in sicer:
- Avtobus Zadlog  12.35 ali 12.55
- Kombi Nomago   Zadlog (1., 2.r.) in Idrijski Log   12.15
- Kombi Nomago   Zgornje in Spodnje Lome, Predgriže      12.45
- Kombi Strmec    12.30

Kosilo bo od 11.00 do 12.30.

Oddelek podaljšanega bivanja za učence od 1. do 5. razreda bo do 15.00.


Irena Kenk, ravnateljica

 
Deficitarni poklici - Štipendije
Prispeval: Katja Miklavič   
petek, 21. junij 2019
Na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS je objavljen razpis Štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020. Več na: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/bodoci-dijaki-od-15-6-dalje-je-mozno-oddati-vlogo-za-stipendijo-za-deficitarne-poklice/
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 97 - 112 od 943
Joomla Templates by Joomlashack