A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Vabilo na roditeljski sestanek za 7. razred
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
nedelja, 28. september 2008


Osnovna šola Črni Vrh
Črni Vrh nad Idrijo

Črni Vrh, 29. september 2008 

Vabilo

Starše učenk in učencev 7. razreda OŠ Črni Vrh vabim na prvi roditeljski sestanek, ki bo v četrtek, 2. oktobra 2008, ob 17.30 v učilnici za zgodovino. Pogovorili se bomo o delu v letošnjem šolskem letu.

Od 16.30 do 17.30 bodo potekale skupne govorilne ure.

Lepo vas pozdravljam.

 

Karmen Simonič Mervic, prof.
Razredničarka

 
Otvoritev prizidka in obnovljenih prostorov
Prispeval: Administrator   
sobota, 27. september 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 


V petek, 26. septembra 2008, ob 17. uri smo v Črnem Vrhu doživeli svečano otvoritev prizidka in popolnoma obnovljenih starih prostorov Osnovne šole Črni Vrh. S tem je naša šola dobila štiri nove učilnice ter tri kabinete. Naši otroci tako tam že od začetka šolskega leta preživljajo svoje šolske urice.
S tem je naša šola prišla do normalnih pogojev za delo v novem sistemu devetletke.
Poleg tega pa se je v šoli povečala tudi kuhinja, po dolgem času so dobile tudi naše klekljarice velik prostor, prav tako pa ne bo manjkala niti vaška knjižnica, kot oddelek Mestne knjižnice in čitalnice v Idriji.

Kulturni program so pripravili učenci naše šole, MoPZ Pobje in pesnica Nataša Felc, ki je za to priložnost napisala tri pesmi, ki si jih lahko preberete tukaj.

Slike s prireditve pa lahko najdete tukaj.

 

Lep ogled!

 
Krst: 6. razred, 16. september 2008
Prispeval: Administrator   
sreda, 24. september 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 


Ponedeljek, 15. septembra, razredna ura. "Jutri bo krst" smo izvedeli od razredničarke ga. Lilijane. Najprej smo sestavili vprašanja, pri katerih smo izbirali vprašanja, ki niso dosegla niti našo raven znanja. 15 smo jih dobili. Petnajst minut nam je še ostalo. Ugotovili smo da se bomo popoldne zbrali pri nekomu doma. Res je bilo natanko tako, saj kar mi rečemo to čisto vse drži.
Ponedeljek popoldne smo začeli sestavljati omamno dober nadev, pri Janu doma. Najprej smo v skledo dali evrokrem. Nato pa še veliko zdravih hranil, ki pa ne sodijo skupaj. Trgovina je bila blizu, zato smo hitro dobili še setavine, ki nam mankajo. Na koncu nadeva nihče še povohati ni hotel, kaj šele da bi poskusil. V nekaj minutah pa je bil pripravljen tudi tako imenovani Črnovrški napitek. Učenci so lahko poskusili tudi Zadloški napitek, ki ga je pripravila Veronika. Miha pa je doma naredil palačinke, brez nadeva seveda.
Torek, 15 minut čez devet se je krst uradno začel. Z vsem veseljem so petarji poskakali iz razreda pod vodstvom razredničarke gos. Maje ki krst ni smela zamuditi. In začelo se je. Spremni tekst, ki sta ga brala Anja L. in Lovrenc je pripravil navzoče do tišine. Tekst se je začel takole:
"Kot vsako leto smo se tudi letos zbrali, da bi povišali četrti v peti razred, vi pa sedaj niste v četrtem, ampak ste v petem razredu kajne? Sm...a misleš, de so tej otroc res za u šesti razred? Ja, no...dejmo preverit! Tku ja preverit dejmo. A ste zatu. No prov! Pred vami je lahka, mislem pre lahka naloga...glej, kojk mjo treme! Ja!...razvrstite se najprej po abecednem vrstnem redu." nismo hoteli preveč "nakladati" ampak smo po tem besedilu prisluhnili vprašanjem, ki sta jih brala Jan in Miha. Tri vprašanja, ki jih bi moral znati vsak pameten človek (tku mi mislemo!).
1. Kaj se je leta 1930 zgodilo v republiki Sloveniji?
2. Povej formulo natrijevega klorida?
3. Do kdaj raste smreka?
Veste odgovor? Če ne pa odgovor ne veste, a ne! Samo eno vprašanje je bilo rešeno prav. Rešil ga je Andraž. Ko so vsi na vprašanja odgovorili, je sledila pojedina. Zelo okusna. Vsi skupaj niso pojedli ene palačinke! To si upam trditi glede na ostanke hrane. Popili pa so ja...predvsem zadloški napitek je bil posebno pri srcu. Za konec je Matej prebral sestavine palačink in nadeva. Bom sestavine napisal, da boste lahko to poskusili in naredili tudi sami doma. Torej sestavine:
- palačinek: 4 jajca, moka vinilijin sladkor, pecilni prašek, sol, sladkor, tabacco, rum, origano, peteršilj, bazilika, žajbelj, poper, šentraj, muškatni orešček, rožmarin, zelena, klinčki, kumina, cimet, timijan, paprika, kis.
- nadev: evrokrem, sol, poper, vegeta, ledeni čaj, žafran, pizza, origano, paprika, sok, paradižnik, cedevita, cimet, klinčki, citronka, kokos, limona, deteljica.
Vse skupaj je bilo postreženo oz. zavito v toaletni papir. Bralca spremnega besedila sta seveda oznanila isto kot vsako leto, in sicer to, da so krst uspešno opravili.

Zapisal: Lovrenc

Habetove novice, avgust 2008

 

Več slik si lahko ogledate tukaj .

 

 

 
Obiskal nas je ilustrator in karikaturist Miran Kohek
Prispeval: Barbara Petkovšek   
sreda, 24. september 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 


Učenci 4., 5., 8. in 9. razreda so v torek, 23. 9. 2008  v okviru predmeta likovna vzgoja sodelovali na predstavitvi in delavnicah na temo karikatura, ki jih je vodil g. Miran Kohek, priznani primorski ilustrator in karikaturist.

2-urna delavnica za 4. in 5. razred je v prvem delu učencem razkrila postopke in načine nastanka ilustracije za otroške slikanice in skrivnosti risanja karikatur znanih osebnosti. V drugem delu so se učenci v risanju preizkusili sami in nastajale so zanimive upodobitve »modre sove«, ki jo je najprej narisal g. Kohek.

 

V 8. in 9. razredu so se posvetili politični karikaturi, s katero se je umetnik ukvarjal več kot 20 let in jo podrobno predstavil skozi primere iz časopisov.

V času, ko smo tik po volitvah , je spodbudil učence naj narišejo karikaturo na temo »volilne obljube«, prerisali pa so še njegovo karikaturo vsem znane osebnosti iz političnega prostora – g. Milana Kučana.

 

Malce drugačne ure likovne vzgoje so pritegnile učence in g. Kohka smo z veseljem še povabili med nas.

 

Razstavo karikatur, vključno z umetnikovimi, si lahko ogledate v prostorih šole.

Več slik si lahko ogledate tukaj .

 

Barbara Petkovšek

 

 

 
Slovesno odprtje prizidka
Prispeval: Administrator   
nedelja, 21. september 2008

otvoritev

 

              Sedanjost
           skozi okna sije,
             z znanjem
       se v prihodnost zlije.

 

 

 

  

Veselje ob veliki pridobitvi želimo deliti z Vami, zato Vas

            v petek, 26. 9. 2008, ob 17.00    
             
                    vabimo na slovesno odprtje prizidka
                        in obnovljenih prostorov.

                             Prisrčno vabljeni!


Ravnateljica
Alenka Cvetaš

 
e-knjižnica
Prispeval: Administrator   
sobota, 20. september 2008

eknj

 

 

 

 

 

 

 

 

Od danes naprej je mogoče uporabljati sistem e-knjižnica, ki deluje v okviru programa WinKNJ podjetja MordiCom d.o.o.

Preko sistema e-knjižnica lahko pregledujete knjige, ki jih lahko dobite v naši šolski knjižnici. Poleg tega lahko vidite tudi informacije o posamezni knjigi, kot so postavitev, št. prostih izvodov itd.

Sistem ima enostaven iskalnik ter se sproti samodejno osvežuje.

Do njega lahko pridete s klikom na napis e-knjižnica v zgornjem levem kotu.

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Naprej > Konec >>

Rezultati 929 - 943 od 943
Joomla Templates by Joomlashack