A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Revija otroških in mladinskih pevskih zborov 2009
Prispeval: Vera Rudolf   
sreda, 08. april 2009

sl1sl2sl3
7. april 2009

Otroški pevski zbor Cekinčki, to so učenci 1. In 2. razreda naše šole, so 7. aprila 2009 nastopili na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov 2009 v OŠ Cerkno. Zapeli so štiri pesmice, dve od njih je zložila sama zborovodkinja Damjana Vončina. Na reviji je nastopilo osem pevskih sestavov, črnovrški otroci so zelo doživeto izkazali svoje pevsko znanje.

Več slik lahko najdete tukaj.

Vera Rudolf

 
LITERARNI NATEČAJ Gradim svet iz besed
Prispeval: Darja Rupnik   
torek, 07. april 2009

sl1sl2sl3
Naša šola je že tretje leto sodelovala v literarnem natečaju Gradim svet iz besed, in sicer  Vesna Žgavec, učenka 6. razreda, in Lovrenc Habe, učenec 9. razreda. Enako kot prejšnja leta sta pisala poustvarjalno besedilo, pri čemer sta za izhodišče imela devet izvirnih ilustracij, ki sta jih lahko razporedila v poljubnem vrstnem redu. Letošnje ilustracije so v ospredje postavljale osebo z rdečim nosom, rumenega ptička, kljun ipd. Našteti elementi so pisce spodbudili k pisanju detektivske kratke zgodbe.

Zaključna prireditev je bila v torek, 7. aprila 2009, v prostorih RTV Slovenije. Prireditev  je potekala v studiu, kjer snemajo oddajo Male sive celice. Poleg podelitve nagrad  smo prisluhnili eni izmed zmagovalnih zgodb in si ogledali film, ki je nastal na podlagi ene od zgodb lanskega natečaja in je osvojil prvo mesto na mednarodnem festivalu mladinskih filmov Ciak Junior v Trevisu. Na žalost se nismo srečali s pisateljem Primožem Suhodolčanom, ki je napisal svojo različico zgodb k ilustracijam, si jo pa lahko preberemo na spletni strani založbe Rokus.

Pred prireditvijo smo si ogledali prostore RTV (studiev, maske garderobe in rekvizitov).

Več slik najdete tukaj.

Mentorica Darja Rupnik

 
Sodelovanje na 4. razstavi velikonočnih pirhov
Prispeval: Vera Rudolf   
sobota, 04. april 2009

sl1sl2sl3

 

 

 
Tudi letos so učenci prve triade izdelali pirhe, ki bodo razstavljeni na Sveti Gori. Prvi razred je izdelal pirhe iz mavca, drugi iz papirja, tretji pa iz volne. Izdelke so izdelali v okviru likovnega pouka pod mentorskim vodstvom Marije Rupnik Hladnik, Francke Rupnik, Vere Rudolf in Vere Podkrajšek. K sodelovanju so se odzvali tudi učenci etnološkega krožka, ki so z mentorico Vero Podkrajšek iz volne izdelali piščančke, ter oddelek podaljšanega bivanja, ki se je pod vodstvom Francke Rupnik poigral z različnimi barvnimi papirji – origami.

Otvoritev razstave bo v nedeljo, 5. aprila 2009, ob 15. uri v Frančiškovi dvorani na Sveti Gori nad Solkanom. Razstava bo odprta od 7. do 10. aprila 2009 po dogovoru (tel. 330 40 20), od 11. do 19. aprila 2009 pa od 10. do 18. ure. Vabljeni!

Več slik lahko najdete tukaj.

Vera Rudolf

 
Marčevska prireditev v Vitadomu
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 30. marec 2009

sl3sl1sl2

 

 

 
»Neža Maurer – zvezda stalnica slovenske poezije«

25. marec 2009
 
Srečica
Pred hišo raste drevčece,
na drevcu je gnezdece,
v gnezdecu sta dve ptičici –
pojeta mi o srečici.  (Neža Maurer)


Letošnjo Marčevsko prireditev so učenci na materinski dan predstavili zbranim poslušalcem v domu za starejše občane Vita domu. Ko so učenci recitirali in peli  pesmi Neže Maurer, ima človek občutek, kot da v rokah držijo sončne statve. To je prav gotovo zaradi besed, ki se nizajo v tanke verzne niti in rime. Otroci so jih recitirali nežno, počasi; pobarvali so jih z glasom in čustvi. Razgibana prireditev, naravnana k pozitivnemu in veselemu, se je zaključila z obdarovanjem stanovalcev doma. Učenci so jim podarili grafike.
Medgeneracijska druženja omogočajo dejavnosti starejših in za starejše, srečanje generacij in njihovo medsebojno spoznavanje. Prav zaradi vsega tega učiteljice na OŠ Črni Vrh »taka srečanja« integriramo v delo, saj so dragocena izkušnja za mlado generacijo.
Ivanka Erjavec

Več slik najdete tukaj.

 
Obisk Instituta Jožef Štefan
Prispeval: Lilijana Homovec   
nedelja, 29. marec 2009


V soboto, 28. 3. 2009, smo  v okviru izbirnega  predmeta Poskusi v kemiji obiskali Institut Jožef Stefan v Ljubljani. Na ta dan je ta raziskovalna znanstvena ustanova odprla svoja vrata za vse obiskovalce, ki želijo vedeti s čim se ukvarjajo slovenski znanstveniki. Obisk je bil res polnoštevilen in nad pričakovanji organizatorjev.
Naša skupina se je udeležila treh programov:
• Snov, robotika
• Šola eksperimentalne kemije
• Jedrski reaktor Podgorica

Obisk je bil zanimiv in pester.

ijs_sl1

 

 

 
Videli smo robota, ki igra na bobne.

ijs_sl2

 

 


V laboratoriju smo izvedli poskuse pod vodstvom g. Tomaža Ogrina.
ijs_sl3

Lilijana Homovec
 
Marčevska prireditev za starše
Prispeval: Ivanka Erjavec   
nedelja, 29. marec 2009

sl1sl2sl3

  

»Neža Maurer – zvezda stalnica slovenske poezije«

Moj kamenček

Živel nekoč je kamenček –
pred tisoč leti, se mi zdi …
Živel je – pomislite –
še zdaj živi!

Na njivi mi je po pomoti
prišel v dlan;
pobirala sem nov krompir
in dala ga na stran.

Zdaj je pri meni v rdeči skledici,
okrogel, bel na dnu čemi.
Ko vse potihne, mi razlaga,
kako se tisoč let živi.  (Neža Maurer)


V letošnjih prvih pomladnih dneh smo na Osnovni šoli Črni Vrh gostili pesnico Nežo Maurer – Slovenko leta 2008. Njena prva služba učiteljice je bila v petdesetih letih dvajsetega stoletja prav v Črnem Vrhu. Vsebina letošnje tradicionalne marčevske prireditve za starše, ki so jo priredili učenci razredne stopnje z učiteljicami, je bila otroška poezija pesnice in spomini nanjo, s pripovedmi in recitacijami pa se je v program vključila tudi pesnica sama. Posebej za to priložnost je zborovodkinja Damjana Vončina uglasbila sedem otroških pesmi izpod njenega peresa. Otroška zbora sta jih prvič javno zapela 23. marca na prireditvi z naslovom »Neža Maurer – zvezda stalnica slovenske poezije«.
Ivanka Erjavec

Pripovedovanje moje stare mame – Ane Pregelj o gospe Neži Maurer
Moja stara mama je doma iz Črnega Vrha – Trebč. Je poročena in sedaj živi v Malem Polju. Je mama od moje mame. Kot dekle je službovala v dijaškem domu, kjer je bila tudi šola, gimnazija, kjer so dijaki stanovali in hodili v šolo. Najprej je bila je kuharska pomočnica, nato pa kuharica. Takrat je bila upravnica in učiteljica na šoli gospa Neža Maurer. Stara mama se spominja novega leta 1952. Priredili so srečelov, kjer so se nagrajevali med seboj. Vlekli so listke, na katerih so bila zapisana imena dijakov, učiteljev, kuharic in čistilk. Vsi so bili radovedni, koga ima gospa Neža. Imela pa je listek na katerem je bilo zapisano ime moje stare mame. Podarila ji je knjigo Gospodinjski nasveti, ki jo še danes hrani v lepem spominu.          
Rok Leskovec, 5. r


Več slik najdete tukaj.

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 54 55 56 57 Naprej > Konec >>

Rezultati 849 - 864 od 910
Joomla Templates by Joomlashack