A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Obiskal nas je ilustrator in karikaturist Miran Kohek
Prispeval: Barbara Petkovšek   
sreda, 24. september 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 


Učenci 4., 5., 8. in 9. razreda so v torek, 23. 9. 2008  v okviru predmeta likovna vzgoja sodelovali na predstavitvi in delavnicah na temo karikatura, ki jih je vodil g. Miran Kohek, priznani primorski ilustrator in karikaturist.

2-urna delavnica za 4. in 5. razred je v prvem delu učencem razkrila postopke in načine nastanka ilustracije za otroške slikanice in skrivnosti risanja karikatur znanih osebnosti. V drugem delu so se učenci v risanju preizkusili sami in nastajale so zanimive upodobitve »modre sove«, ki jo je najprej narisal g. Kohek.

 

V 8. in 9. razredu so se posvetili politični karikaturi, s katero se je umetnik ukvarjal več kot 20 let in jo podrobno predstavil skozi primere iz časopisov.

V času, ko smo tik po volitvah , je spodbudil učence naj narišejo karikaturo na temo »volilne obljube«, prerisali pa so še njegovo karikaturo vsem znane osebnosti iz političnega prostora – g. Milana Kučana.

 

Malce drugačne ure likovne vzgoje so pritegnile učence in g. Kohka smo z veseljem še povabili med nas.

 

Razstavo karikatur, vključno z umetnikovimi, si lahko ogledate v prostorih šole.

Več slik si lahko ogledate tukaj .

 

Barbara Petkovšek

 

 

 
Slovesno odprtje prizidka
Prispeval: Administrator   
nedelja, 21. september 2008

otvoritev

 

              Sedanjost
           skozi okna sije,
             z znanjem
       se v prihodnost zlije.

 

 

 

  

Veselje ob veliki pridobitvi želimo deliti z Vami, zato Vas

            v petek, 26. 9. 2008, ob 17.00    
             
                    vabimo na slovesno odprtje prizidka
                        in obnovljenih prostorov.

                             Prisrčno vabljeni!


Ravnateljica
Alenka Cvetaš

 
e-knjižnica
Prispeval: Administrator   
sobota, 20. september 2008

eknj

 

 

 

 

 

 

 

 

Od danes naprej je mogoče uporabljati sistem e-knjižnica, ki deluje v okviru programa WinKNJ podjetja MordiCom d.o.o.

Preko sistema e-knjižnica lahko pregledujete knjige, ki jih lahko dobite v naši šolski knjižnici. Poleg tega lahko vidite tudi informacije o posamezni knjigi, kot so postavitev, št. prostih izvodov itd.

Sistem ima enostaven iskalnik ter se sproti samodejno osvežuje.

Do njega lahko pridete s klikom na napis e-knjižnica v zgornjem levem kotu.

 
Tehniški ali naravoslovni dan
Prispeval: Darja Rupnik   
sobota, 20. september 2008

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 

 

V Ljubljani nas je pričakalo poletno vreme, zato smo se  lahko sprehodili mimo srednjih šol, Narodno univerzitetne knjižnice, številnih spomenikov, Križank, čez Šuštarski most  skozi staro Ljubljano do Vodnikovega trga (tržnica), kjer stoji Vodnikov spomenik. Od tu smo opazovali Zmajski most in preko Tromostovja prišli do Prešernovega spomenika. Nekaj časa smo posedeli pod spomenikom in med razmišljanjem o Prešernovi neuslišani ljubezni opazili na nasprotni stavbi  obelisk Primicove Julije.

V Prirodoslovnem muzeju smo si ogledali razstavo SKRIVNOSTI GOZDA, ki nas je popeljala med gozdne prebivalce in zanimivosti iz njihovega življenja. Z baterijo v roki smo  raziskovali gozd ponoči, prisluhnili oglašanju živali, si nadeli maske in se prelevili v žuželke ... Spoznali smo slovenska naj-drevesa in njihovo veličastnost, ugotovili, da gozd ni od nekdaj takšen, kakršnega vidimo danes, se zamislili nad sobivanjem človeka z veliki zvermi in pravim načinom gospodarjenja z gozdom ter njegovo ranljivostjo. Imeli smo priložnost videti, občutiti, preizkusiti in dojeti raznolikost  in celivitost gozda ter pomen za naše preživetje.

V Hiši eksperimentov smo samostojno eksperimentirali ter si ogledali dogodivščino Jajčkologijo, Zvokologijo in Tlakologijo.

Imeli smo se lepo in uživali.

Več slik si lahko ogledate tukaj .

četrtek, 11. september

Darja Rupnik

 
Prvi šolski dan 2008
Prispeval: Frančiška Rupnik   
petek, 19. september 2008

image1 image2

 

 

 

 

 

Letošnje šolsko leto je  v Črnem Vrhu učence pričakala nova in prenovljena OŠ. Prvošolce in njihove starše je pred šolo sprejela in nagovorila gospa ravnateljica Alenka Cvetaš, katera ima največ zaslug, da je podoba šole drugačna, lepša, zato se ji v svojem in v imenu staršev lepo zahvaljujemo. Zatem sva učence in starše pozdravili še učiteljici in jih povabili v šolo.  V učilnico smo šli skozi špalir, ki so nam ga v avli pripravili učenci razredne stopnje in njihove učiteljice. Povsem  nova učilnica je letos sprejela 9 prvošolcev. Ob tej priliki sva starše nagovorili tudi učiteljici, njihovim otrokom pa čestitali, ker so postali učenci. Vsi prvošolci so dobili rumene rutice, ključ za garderobno omarico, priponko in Švigazajčka. Takoj zatem smo odšli skupaj s starši v Kulturno dvorano v Črnem Vrhu, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Cipitijo v režiji Brigite Leban. Po končani predstavi smo se  vrnili nazaj v šolo, kjer nas je čakala malica, torta. Po malici so si učenci ogledali igrače in se z njimi tudi poigrali, v tem času pa so starši prejeli še nekaj navodil. Nato so vsi skupaj odšli domov.

Upava, da si bodo starši, predvsem pa učenci ta dan utisnili v spomin kot nekaj posebnega.

Črni Vrh, 1. september 2008

Marija Rupnik Hladnik
Francka Rupnik

 
e-šola
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 15. september 2008

 logo_ioscvPozdravljeni!

Od danes naprej je omogočen dostop do e-šole vsem učencem in njihovim staršem. Učenci 1. razreda bodo danes dobili liste z uporabniškimi imeni in gesli, učenci 2. in višjega razreda pa samo obvestila, ker uporabljajo uporabniška imena in gesla, kot so jih imeli lansko leto.

Če je slučajno kdo pozabil, izgubil svoje uporabniške podatke (uporabniško ime in geslo), naj nas obvesti na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Za dodatna pojasnila in navodila si lahko ogledate rubriko Dostop do e-šole, ki jo najdete v meniju na levi strani.

Spletna stran e-šole je dosegljiva na naslovu https://esola.oscv.si ali pa do nje pridete tako, da kliknete na gumb e-šola zgoraj levo na tej strani.

 

Lep pozdrav!

 
<< Začni < Nazaj 51 52 53 Naprej > Konec >>

Rezultati 833 - 844 od 844
Joomla Templates by Joomlashack