A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
PREHRANSKI PAKETI
Prispeval: Irena Kenk   
etrtek, 23. april 2020
Da bi vsaj malce pomagali pri težavah, nastalih zaradi pandemije, se je Občina Idrija v sodelovanju z Rdečim križem, Karitas in Centrom za socialno delo odločila za pripravo prehranskih paketov za tiste otroke, ki imajo subvencionirano šolsko kosilo.
 
Prehranske pakete, ki jih bo v skladu z dogovorom pripravil Rdeči križ, bodo, ob predložitvi odločbe o subvencionirani šolski prehrani, ali položnice OŠ, kjer je razvidno, da kosilo ni obračunano, lahko starši teh otrok prevzeli na Rdečem križu Idrija, Rožna ulica 15, Idrija v tednu od 24. do 30. aprila, med 9.00 in 12.00 uro ter v sredo, 29.4. tudi popoldan od 14.00 do 16.00 ure.
 
Informacije na telefonski številki 05 37 74 910.
 
Zavedamo se, da prehranski paketi niso enakovredni toplemu obroku, lahko pa ga bodo vsaj malce nadomestili.

Občina Idrija

 
VENČEK UPANJA, tehniški dan
Prispeval: Damjana Vončina   
etrtek, 23. april 2020
V sredo, 8. aprila 2020, so imeli učenci in učenke od 6. do 9. razreda tehniški dan. Ustvarjali so VENČEK UPANJA. Iz škatel za jajca in barvami so nastali lepi, čudoviti izdelki, ki jih lahko vidite v priponki. Venčke so ustvarjali tudi delavci šole. 

Akcija je bila zelo odmevna tudi v širši javnosti. Na Facebook-ovi strani dogodka Venček upanja si lahko ogledate tudi venčke, ki so jih izdelovali in objavljali drugi v sklopu akcije. 

Na linku spodaj pa si lahko ogledate prispevek, ki je bil po TV SLO1 predstavljen včeraj, četrtek, 16. 4. 2020, pri oddaji Poročila ob petih. Prispevek najdete na 34:06. 

Damjana Vončina in Barbara Petkovšek

 • pdf VENČEK UPANJA - razstava
 •  
  SVETOVNI DAN ZEMLJE – 22.april
  Prispeval: Dolores Nagode   
  petek, 17. april 2020
  Naša Zemlja je edini planet (kolikor nam je znano), kjer se je pojavilo življenje. Skupaj z rastlinami, živalmi ter drugimi organizmi soustvarjamo življenje na njej kot ga poznamo.  

  22. aprila 2020 obeležujemo 50. obletnico dneva Zemlje. Na uradni spletni strani izpostavljajo glavno temo tega dne, ki so letos podnebni ukrepi. Podnebne spremembe predstavljajo največji izziv za prihodnost človeštva in ohranjanje pogojev, ki omogočajo preživetje na tem planetu. Opominjajo nas, da si moramo vsak dan prizadevati za trajnostni razvoj, da stremimo k zdravem okolju, na način da čim manj škodujemo Zemljini gostoljubnosti. Zemlje ne smemo izkoriščati, izčrpavati in jo uničevati. Da pa lahko zaščitimo naše okolje, se moramo opremiti z znanjem in postati odgovorni potrošniki.

  Šolam in fakultetam je v tednu, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje, na voljo brezplačen ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Več o samem filmu in navodilih za dostop do filma najdete na spletni strani Slovenskega izobraževalnega omrežja SIO https://sio.si/2020/04/14/vabljeni-k-ogledu-dokumentarnega-filma-zejni-svet/" .  

  Do samega filma dostopate na spletni strani Arnes Video: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li . Film ima slovenske podnapise, ki so jih pripravili sodelavci Biotehniške fakultete. Ogled filma je brezplačen. Ogled je omogočen osnovnim šolam, srednjim šolam in fakultetam. Ker gre za avtorsko zaščiten film, vas prosimo, da upoštevate opozorilo o spoštovanju pravic v navodilih za ogled.

  Misli na Zemljo in dejanja v njeno dobro naj nas spremljajo ves čas. Razmislimo, kaj dobrega lahko storimo zanjo.  Začnimo že danes in imejmo 22. april – Dan Zemlje vsak dan.


  Ostanite zdravi.

  Dolores Nagode, učiteljica
  OŠ Črni Vrh

   
  Analiza ankete Učenje na daljavo za učence
  Prispeval: Irena Kenk   
  etrtek, 16. april 2020
 • pdf Analiza ankete za učence
 • pdf Rezultati ankete za učence
 •  
  STRES
  Prispeval: Katja Miklavič   
  ponedeljek, 06. april 2020
 • pdf STRES
 •  
  Šola od doma
  Prispeval: Jana Peternel   
  sobota, 04. april 2020
  16. marca so se do nadaljnjega zaprle vse šole. Pričeli smo s poukom na daljavo. Sprva smo bili v dilemi, ali bo to izvedljivo. Izkazalo se je, da kjer je volja, tam je pot. V teh dneh sem učence pobarala, naj napišejo, kako preživljajo tedne v samoizolaciji. Na moj elektronski naslov je prispelo veliko število izdelkov, od pesmic in dnevnikov, pa vse do preprostih spisov. Mnogi so mi polepšali monotoni vsakdanjik. Nekaj jih delim spodaj.

 • pdf Prispevki
 • pdf Video prispevek
 • pdf Zvočni prispevek
 •  
  << Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

  Rezultati 49 - 64 od 943
  Joomla Templates by Joomlashack