A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Matične učilnice
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 28. avgust 2020
Matične učilnice
 
Urnik za prvi šolski dan 2020/2021
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 28. avgust 2020
Urnik za prvi šolski dan 2020/2021
 
Šolski prevozi v šolskem letu 2020/2021
Prispeval: Irena Kenk   
petek, 28. avgust 2020
Šolski prevozi v šolskem letu 2020/2021
 
Program Neodvisen.si - eVabilo
Prispeval: Katja Miklavič   
petek, 28. avgust 2020
V četrtek, 10. septembra 2020, bo v telovadnici OŠ Črni Vrh potekalo predavanje IZZIVALEC ULICE 2.
 
Avtor in voditelj Bojan Kodelja bo učencem tretje triade v dopoldanskem času (od 11:30 do 12:45) spregovoril o novodobnih oblikah zasvojenostih, ki so pogosto dobro zamaskirane in jih bo seznanil z veščinami za njihovo prepoznavanje.
 
V popoldanskem času, s pričetkom ob 16:30, bo isto temo predstavil staršem in zainteresirani javnosti.
 
Playness
 
Razpis za Zoisove štipendije
Prispeval: Katja Miklavič   
ponedeljek, 29. junij 2020
Na spletni strani https://www.srips-rs.si/vsi-razpisi/razpis/javni-razpis-za-dodelitev-zoisovih-stipendij-za-solsko-oziroma-studijsko-leto-20202021 je objavljen razpis za Zoisove štipendije.
 
Nagovor ravnateljice ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2019/2020
Prispeval: Irena Kenk   
nedelja, 28. junij 2020
Dragi učenci, spoštovani sodelavci, spoštovani starši! 
 
V četrtek, 25. 6. 2020 bomo praznovali dan državnosti, slovenski državni praznik. 
Pred devetindvajsetimi leti, 25. junija 1991, je pred slovenskim parlamentom zaplapolala nova zastava, dobili smo nov grb, simbol samostojne in neodvisne Slovenije, razglašeni so bili temeljni dokumenti nove države. 
 
Devetindvajset let je tega, ko smo prebivalci naše domovine izkoristili zgodovinsko priložnost in po volji slovenskega naroda in prebivalcev Republike Slovenije, izražene na plebiscitu o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije dne 23. decembra 1990, zapisali, da je Republika Slovenija samostojna in neodvisna država, ki  zagotavlja varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin vsem osebam na ozemlju Republike Slovenije, ne glede na njihovo narodno pripadnost, brez sleherne diskriminacije, skladno z ustavo Republike Slovenije in z veljavnimi mednarodnimi pogodbami.
 
Svojo domovino  imamo radi, ponosni smo nanjo in  na njene prebivalce. Državo Slovenije smo pred devetindvajsetimi leti ustanovili in ubranili zato, da bi v njej lahko živeli svobodno. Omejevanje gibanja je v  temeljnem nasprotju z bistvom našega življenja in hotenja.
 
Vse od razglasitve naše neodvisnosti in od vojne za Slovenijo še nismo nikoli bili v tako težkem položaju kot v času pandemije korona virusa, ki je postal sovražnik človeštva. Nevarnost je hujša kot v klasični vojni. Dokler ne bo na voljo cepivo, je naša edina možnost upočasnitev širjenja virusa.
 
Zaradi pandemije korona virusa je od 16. 3 2020 do 3. 6. 2020 potekal pouk na daljavo. Šole smo različno pristopile k izvajanju izobraževanja na daljavo, saj delujemo v različnih okoljih, izvajanje pedagoškega procesa na šolah tudi v običajnih okoliščinah ne poteka na enak način, zato je razumljivo, da smo k izvajanju izobraževanja na daljavo pristopili na različne načine. Pojavile so se različne prakse, tudi pri učiteljih naše šole.
 
Izobraževanje na daljavo ne more biti zamenjava za klasični pouk. V izrednih razmerah pa je primerno nadomestilo, saj omogoča učencem stik s predmeti, učitelji in šolo ter jih zaposluje, da niso prepuščeni samemu sebi oz. fizičnim stikom zunaj doma.  Sodobna tehnologija omogoča veliko načinov za uspešno komunikacijo.
 
V šolske klopi smo se vračali postopoma in sicer  18. 5. 2020 najprej prva triada; pouk se je izvajal v šestih skupinah, nato se je 25. 5. 2020 pridružil 9. razred, v ponedeljek, 1. 6. 2020 učenci 4. in 5. razreda ter 3. 6. 2020 še učenci 6. do 8. razreda.
 
Vzgojno-izobraževalno delo je od 1. 6. 2020 za vse učence potekalo v normativno določenih oddelkih, kot pred razglasitvijo pandemije. Organizacijsko smo nadaljevali po ustaljenih tirnicah, razporedih in nalogah, upoštevali smo  priporočena navodila, ki jih prejemamo s strani MIZŠ oz. NIJZ –ja. 
 
Skupaj  smo dočakali zaključek tega res posebnega šolskega leta. Ob tej priložnosti se vam, dragi starši, vsem zaposlenim v OŠ Črni Vrh, še enkrat zahvaljujem za vaš trud in vzajemno sodelovanje v času, ki je vse nas postavil pred nov, neznan izziv, s katerim smo se vsi spopadli, vsak po svojih najboljših močeh.
 
Danes je marsikaj drugače kot smo bili navajeni in jutri bodo razlike še večje.  Čas krize ni mogoče izmeriti, zagotovo pa ne govorimo o dnevih, temveč najmanj o tednih in mesecih. A če bomo res vse storili, kar je potrebno, potem bomo te nevarnosti v vsakem primeru uspešno premagali in normalno živeli naprej.
 
Iskrene čestitke ob Dnevu državnosti.
 
Irena Kenk
ravnateljica
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 49 - 64 od 962
Joomla Templates by Joomlashack