A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 2 gostov prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Zadnje ure v šolskem letu 2008/09
Prispeval: Darja Rupnik   
petek, 10. julij 2009

sl1 sl2 sl3Zadnji dan pouka je bil vesel, razigran in izrečeno je bilo veliko lepih besed, zahval ter želja. Prihajajoči praznik smo obeležili z igranjem na harmoniko (Sandi Mikuž), z govorom o polnoletnosti naše države (Karmen Simonič Mervic) ter nastopom plesne skupine Bonča (sestri Tjaša in Anja Bonča ter sestrična Tadeja Bonča).

Vsa priznanja, pohvale in knjižne nagrade pa smo podelili v petek, 12. junija 2009, ko so bili med nami še učenci 9. razreda.

Več slik si oglejte tukaj.

Darja Rupnik

 
Rudnik v Nadrtu
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 08. julij 2009

sl1 sl2 sl3

 

 

 

 V  torek, 23. 6. 2009, so imeli učenci 8. razreda naravoslovni dan. Ogledali naj bi si Oblakov ledenik in rudnik v Nadrtu.  Zaradi dežja pa smo prišli samo do zapuščene mlekarne v Lomeh, ki stoji zraven  hiše pokojne Pepce Rupnik. Tu je konfin , do koder so Italijani opravili raziskave o prisotnosti rude (kamnina boksit ali aluminijasti oksid). Ta hiša pa je oddaljena od rudnika 5 km.

Najditelj rudnika v Nadrtu je bil italijanski trgovec RIZZATO, ki je v tridesetih letih tega stoletja raziskoval nahajališče rumenkaste oolitne kamnine. Kemična analiza je pokazala, da je bila ta kamnina boksit in tako so tu leta 1934 odprli rudnik.  V tem času pa v Zgornjih Lomeh in Nadrtu niso le kopali rude, ampak so tudi  gradili cesto skozi Gornje Lome v Nadrt. Tudi to so organizirali Italijani, da so lažje prevažali izkopano rudo. (Raziskovalna naloga Veronike Rupnik – po pripovedovanju pokojne Pepce Rupnik, Lome 7).

Več o samem rudniku, zbiralniku vode … pa naslednje šolsko leto, ko si ga bomo ogledali.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj.

Darja Rupnik 

 
Mladi planinci malo drugače
Prispeval: Frančiška Rupnik   
torek, 30. junij 2009
sl1 sl2 sl3
V petek, 19. junija 2009, so s svojim delom zaključili Mladi planinci.
Skozi vse leto smo spoznavali bližnjo okolico in njene posebnosti ob krajših pohodih, ki smo jih izvajali ob petkih. Nekaj ur je bilo namenjeno tudi teoretičnemu delu. Mladi planinci so se pri svojem delu postopno seznanjali s pravili, ki jih spoštuje vsak pravi gornik, le te so dobili zbrane v knjižici z naslovom Kaj vse vsebuje častni kodeks? Pohode smo popestrili z raznimi igrami, tudi rajalnimi.
Zadnje srečanje smo  namenili balinanju in prijetnemu druženju. Vsi so prejeli priznanje za:
Spoštovanje pravil gornika in ohranjanje odnosa med človekom in naravo.

Več slik si oglejte tukaj.

Mentorica: Francka Rupnik

 
Tehniški dan za sedmošolce in šestošolce
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
torek, 30. junij 2009
sl1 sl2 sl3V petek, 19. junija in v ponedeljek, 22. junija, so učenci spoznavali vlogo sladkorja v današnji prehrani. Šestošolci so si pripravili tudi bogato malico.
Sladkor je bil po odkritju Amerike imenovan belo zlato, saj je trgovina z njim prinašala evropskim trgovcem in ameriškim lastnikom plantaž sladkornega trsta velike zaslužke.
Danes je sladkor beli strup. V sodobni hrani ga je preveč. Predvsem je zaskrbljujoče, koliko sladkorja vsebujejo t.i. osvežilne pijače.
Glede na napisane podatke na etiketah pijač, so učenci izračunali količino sladkorja v posamezni pijači. Odtehtali smo izračunano količino sladkorja. Kaj je pokazala tehtnica, si lahko ogledate na fotografijah.

Ko bo vas mučila žeja, potešite si jo s kozarcem vode.

Več slik si oglejte tukaj.
 
Pohod na Špičasti vrh
Prispeval: Karmen Simonič Mervic   
sreda, 24. junij 2009
sl1 sl2 sl3Petkovo vroče popoldne (19. junij) so sedmošolci, njihovi starši, bratje in sestre, psica Hera ter razredničarka preživeli skupaj. Skupaj so osvojili Špičasti vrh. Pogled z vrha stolpa je segal do morja, gore pa so bile očem skrite. Zadloško polje pa je zelenelo v vseh odtenkih zelene barve. Kljub vročini in strmi poti je bila hoja po gozdu prijetna. Nazaj grede smo se ustavili še pri Habetu.
Sklenili smo, da skupno druženje v naravi ponovimo tudi naslednje leto.

Večje slike si lahko ogledate tukaj.

Karmen Simonič Mervic
 
Regijsko tekmovanje iz gasilske orientacije
Prispeval: Administrator   
sobota, 13. junij 2009

V soboto, 6. junija 2009, so se Leja Tominec, Aljana Kavčič in Lucija Habe na regijskem tekmovanju iz gasilske orientacije Severnoprimorske regije uvrstile na državno tekmovanje. Več si preberite na www.pgd-crnivrh.net/dogodki.htm.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 49 - 64 od 135
Joomla Templates by Joomlashack