A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 3 gostov prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Likovni natečaj »Drevo«
Prispeval: Administrator   
Monday, 23. November 2015

Likovni natečaj »Drevo«

Vrsto let že sodelujemo na natečaju Drevo, ki ga za primorske osnovne šole organizira OŠ Šturje.

Tudi letos se ponovno veselimo uspeha, saj so naši učenci posegli po najvišjih priznanjih.Izmed 241 del, kolikor jih je prispelo na natečaj, jih je 8 prejelo nagrado (zlato priznanje), 14 pohvalo (srebrno priznanje) in 96 priznanje za razstavljeno delo (bronasto priznanje).

Iz naše šole sta zlato priznanje osvojili Monika Rudolf in Pia Rupnik, srebrno priznanje pa Petra Žgavec, vse učenke 7. razreda. Bronasto priznanje so osvojili Gabrijela Barić, Ivana Čuk, Kristjan Likar (vsi 7. r), Hana Felc, Karmen Pivk, Karin Trček in Nina Žgavec (vse 8. r) ter Nejc Rupnik iz 9. razreda.
Osnovna šola Črni Vrh je za poslano kolekcijo prejela tudi najvišje priznanje – nagrado.

Nekaj utrinkov s podelitve si lahko ogledate na povezavi:
http://www.os-sturje.si/2015/10/16/8-likovni-natecaj-drevo/

Vsem nagrajenim učencem iskreno čestitamo in želimo še veliko ustvarjalnih trenutkov!

 [slike] 

Mentorica Barbara Petkovšek

 
Tekmovanje Mladina in gore 2015
Prispeval: Lilijana Homovec   
Monday, 09. November 2015

Podnanos, 7. 11. 2015

V soboto, 7. 11. 2015, je v Podnanosu potekalo regijsko tekmovanje Mladina in gore. Dve ekipi po štiri učence sta se udeležili tega tekmovanja. Reševali sta naloge na temo gibanja v gorah, kamor spada znanje, ki je zelo široko, saj vključuje poznavanje geografije, zgodovine planinstva, vreme, orientacijo, zdravo prehrano, vozle in še marsikaj. Mlajša ekipa je bila 12., starejša se je uvrstila na 6. mesto. Po tekmovanju smo se odpravili na ogled znamenitosti Podnanosa. Res smo imeli kaj videti. Svoje je seveda prispevalo tudi čudovito vreme. Več si lahko ogledate na fotografijah.

 

Lilijana Homovec

 [slike] 
 
Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva
Prispeval: Katja Miklavič   
Sunday, 08. November 2015

Dragi devetošolci,

 

kmalu, v prihodnjem letu, boste postali že srednješolci in gimnazijci. Do takrat pa vas čaka odločitev o nadaljevanju izobraževanja: kam se boste usmerili, kaj vas zanima, kaj bi počeli v svojem življenju?

 

Želimo vam olajšati odločanje, zato bodo slovenska podjetja po vsej Sloveniji v četrtek, 26. novembra, ob 16. uri drugo leto zapored odprla svoja vrata vam, vašim staršem in učiteljem. Rada bi vam približala manj vidne in znane poklice. Pa nove, zanimive in obetavne poklice, po katerih povprašujejo delodajalci.

 

Za prijavo na dogodek vam je prvič doslej na voljo novo spletno mesto: danzakariero.si. Na njem lahko kadar koli in povsod, kjer imate dostop do spleta, pobrskate med predstavljenimi podjetji. Izberete tisto, ki ga želite obiskati, in se elektronsko prijavite za obisk, do ponedeljka, 23. 11. 2015.

 

Celoten dogodek je poimenovan Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Njegov pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.

 

Preberite več o dogodku v obvestilu na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:

 

Slovenska podjetja bodo mladim spet odprla svoja vrata

http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/slovenska-podjetja-bodo-mladim-spet-odprla-svoja-vrata.
 
Dobrodelni koncert
Prispeval: Ivanka Erjavec   
Saturday, 31. October 2015

Dobrodelni koncert Danes za jutri

Vsaka zgodba se nekje začne.

O rožnem cvetu v rosni travi,

o sončnem žarku v daljavi,

o naši sreči pa v glavi majhne deklice in fantka,

ki stisneta se k svoji mami ob topli peči, sladki kavi,…


V soboto, 24. 10. 2015, smo na Osnovni šoli Črni Vrh organizirali dobrodelni koncert »Danes za jutri«. Prostovoljno delo so s svojim nastopom izkazali otroški pevski zbor Cekini in Mladinski pevski zbor OŠ Črni Vrh, Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe, godalni kvartet v zasedbi Hane Felc, Eme Felc, Elize Felc in Kristine Tominec, Robi Rupnik (klavir), Patrik Felc (trobenta), ansambel Vetrnjaki, ansambel Erazem in humorist Sašo Hribar. Program je povezovala Karmen Strel.


Tone Pavček je zapisal: »Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi.«

Sreča je lahko v nasmehu, ki nič ne stane. Sreča je, če se deklica in fantek stisneta k mami. Sreča je, ko tekaš čez travnike ali po gozdni poti. Sreča je in vsaka zgodba se nekje začne. Zgodbe pa naj nas peljejo skozi prostor in čas kot most, ki pelje v svetlo prihodnost otrok.


Prek devet gora in devet voda se sliši otroški glas.

V uvodnem delu dobrodelnega večera smo se prepričali, da ima Osnovna šola Črni Vrh nad Idrijo v svojih vrstah odlične pevce. Otroški in mladinski pevski zbor sta pod vodstvom zborovodkinje Anite Novak zapela pesmi Ko srečal boš ob cesti, Moje orglice, Sanjam sen in Srečo na vrvici.

Zgodbe so se s pripovedovanjem prenašale iz roda v rod in tako ostale žive vse do današnjih dni. Mnoge nas seznanjajo z bivanjskimi stiskami.

Ravnateljica Irena Kenk je v pozdravnem nagovoru povedala, da smo pred leti ustanovili Šolski sklad, s pomočjo katerega sofinanciramo mnoge dejavnosti. Večino prostovoljnih prispevkov zberemo s pomočjo dobrodelnega koncerta, s prodajo peciva in izdelkov učencev. Zbrani prispevki so namenjeni sofinanciranju šolskih programov, ki jih šola organizira izven rednega pouka in zagotovo veliko prispevajo k celostnemu razvoju otrok.

Nekega sobotnega jesenskega večera je pihal prav poseben veter.

Občinstvu se je predstavil Ansambel Veternjaki, ki so ga sestavljali harmonikar Jernej Štremfelj, kitarist Aljoša Erjavec, basist Primož Petohleb, klarinetist Gregor Čepon in trobentač Jan Grčar. Z narodno-zabavnimi skladbami Ples v škornjih, Po svoji poti grem, S pesmijo našo, Ostal sem sam in Otoček sredi jezera so zbrano občinstvo zvabili na ples in sprehod, na koncu nastopa pa prijadrali do slovenskega bisera, otočka sredi jezera.

Svet zgodb je poln likov. Nekateri so dobri ali hudobni, drugi so veseli ali žalostni. Lahko so pametni in lepi, grdi in neumni. Srečate jih lahko povsod, saj so že od nekdaj pomešani med ljudi.

Sašo Hribar ne hodi v trgovine in ne na banke, si je pa zgradil igrišče za košarko. Je imitator, humorist, komik, radijski in televizijski ustvarjalec, medijski improvizator in provokator, izjemna osebnost v slovenskem kulturno-medijskem prostoru. Žlahtnost njegovega humorja je v njegovi družbeni kritičnosti, obči človeškosti in njegovem odzivanju na stanje v družbi.

Z nastopom na dobrodelnem koncertu je z akustično kitaro in ob podpori »izbranih likov« izkazal talent za imitacijo, humor in satiro, poslušalce pa razvedril in nasmejal.

Erazem Predjamski predstavlja vrline, ki jih želimo tudi v današnjih časih ponovno oživiti: prijateljstvo, bojevitost, neustrašnost, viteštvo.

Ansambel Erazem sestavljajo: Vili Marinšek (harmonika, bas kitara, vokal), Maja Matičič Marinšek (bas kitara, vokal), Boštjan Pirjevec (klaviature, vokal), Miha Kokalj (kitara, vokal), Klemen Bogataj (kontrabas, bobni, vokal). Prihajajo iz krajev, ki so poleg kraških znamenitosti in dobrot poznani tudi po legendi o vitezu Erazmu Predjamskemu, ki je živel v svoji graščini v Predjami. Nastopajo po Sloveniji in v tujini ter so nagrajenci večjih festivalov narodno zabavne glasbe. Njihov nastop, ki je bil poln energije, je dodobra razgibal dogajanje. Zapeli in zaigrali so skladbe V naši kantini, Orglice, Polka, valček, rock'n'roll, Zigo zago in Tika taka.

Mladenič je postal potujoči godec, vozil se je iz vasi v vas, iz kraja v kraj in godel v zabavo ljudem. Igral je na čudežna glasbila: gosli, violončelo, klavir, trobento.

V nadaljevanju večera sta se predstavila devetošolec Robi Rupnik s skladbo za klavir Kolo in osmošolec Patrik Felc s Concertino za trobento. Godalni kvartet v sestavi Hane Felc, Eme Felc, Elize Felc in Kristine Tominec je ob klavirski spremljavi Anite Novak izvedel vedno čutni tango Por una cabeza. Slišana melodija je bila neponovljiva, tako kot je v tangu neponovljiv vsak korak in vsak ples. Poslušalci so se prepustili čarni glasbi, hoji v objemu in plesu improvizacije ter interpretacije.

Velikokrat je treba ob čudežnih predmetih povedati še čudežne besede, da čudežni predmeti delajo čudeže. Kaj pa števila. Ali imajo čudežno moč?

Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe iz Črnega Vrha nad Idrijo organizirano deluje že od leta 1975 in je letos praznoval 40-letnico delovanja. Na dobrodelnem koncertu »Danes za jutri« so se predstavili s štirimi pesmimi. Pevci so pod vodstvom zborovodkinje Katje Bajec Felc s petjem obogatil kulturno dogajanje, navdušili poslušalce, razveselil občinstvo in ga povabili na skupno petje pesmi Prijatelji.

Kdo je pravi prijatelj?

Povezovalka in moderatorka Karmen Strel je večer prepletla z izbranimi in spodbudnimi besedami o dobroti, dobrodelnosti, prijateljstvu in ljubezni. Zahvalila se je nastopajočim in vsem, ki so podarili materialne dobrine, storitve ali donatorska sredstva in vsem, ki so kakor koli pripomogli k temu, da je dobrodelni koncert uspel.

Bi radi slišali nove zgodbe? Tiste sončne in svetle?

Ob koncu pa gre velika zahvala še občinstvu. Hvala vsem, ker ste in boste še darovali za otroke. Zgodbe o otrocih, ki ste jih že prebrali ali slišali so podobne rožam, so takšne kot rože. Rdeče rože, zelene rože in rumene ter modre. Pa tiste s trnjem in brez trnja ter s cvetjem v popku in še tiste z rožnim cvetom v rosni travi. In ... bi radi slišali nove zgodbe? Tiste sončne in svetle.

Ivanka Erjavec

[slike] 

 

dsc00744_s dsc00735_s

dsc00645_sdsc00671_sdsc00684_sdsc00702_sdsc00719-s

 

 
Povabilo na koncert - Danes za jutri
Prispeval: Irena Kenk   
Sunday, 18. October 2015
povabilo_na_koncert_danes_za_jutri
 
Povabilo za peko peciva
Prispeval: Irena Kenk   
Wednesday, 14. October 2015
povabilo_pecivo
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 257 - 272 od 844
Joomla Templates by Joomlashack