A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Ustvarjalno - raziskovalni tabor
Prispeval: Katja Miklavič   
ponedeljek, 20. februar 2017
Zaradi premajhnega števila prijav ustvarjalno-raziskovalni tabor v CŠOD Jurček v Kočevju med 7. in 9. aprilom 2017 ODPADE.
 
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku
Prispeval: Ivanka Erjavec   
nedelja, 12. februar 2017
PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

V torek, 7. 2. 2017 so učenci OŠ Črni Vrh in učitelji mentorji, učenci Glasbene šole Idrija in njihovi mentorji pripravili Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Učenci so recitirali Prešernove pesmi in pesmi sodobnih slovenskih pesnikov. Predstavili so se tudi z dramatizacijo besedila in plesom. Pianisti pa so nam zaigrali klavirske skladbe.

Skozi pogovor smo spoznali izvrstnega mladega pianista Armina Ćoralića, ki je leta 2016 končal študij na znamenitem Kraljevem kolidžu v Londonu, to je na eni najbolj prestižnih glasbenih akademiji na svetu, Royal College of Music v Londonu. Pianista Armina Ćoralića uvrščamo med najuspešnejše idrijske glasbenike nove generacije. Prejel je številne nagrade in priznanja na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Sporočilo prireditve je bilo Spoznavanje kulture poteka skozi vsakdanje življenje.

 
Na eni tanki niti, to mora lušno biti..
Prispeval: Lilijana Homovec   
sreda, 01. februar 2017
tanka_nit
Spoštovani!

 

 

Ekipa Laneni popotniki je pripravila turistično nalogo z naslovom … Na eni tanki niti, to mora luštno biti … Z njo se udeležujemo 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava. V sodelovanju s številnimi krajevnimi raziskovalci in ljubitelji naše lanene dediščine smo pripravili načrt za Festival lanu pod prej napisanim naslovom. Morda pa nekoč postane resničnost. To je naša želja. Vi pa lahko pogledate, kakšne so naše zamisli.

 

Avtorji in mentorice naloge

 

 • pdf Projektna naloga
 •  
  Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku
  Prispeval: Ivanka Erjavec   
  sreda, 01. februar 2017

  Vabimo Vas na

  PROSLAVO OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  KDAJ: v torek, 7. 02. 2017, ob 10.30

  KJE: v telovadnici Osnovne šole Črni Vrh


  Na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, 8. februarja, Slovenci praznujemo kulturni praznik. Na ta dan poteka v kulturnih ustanovah (gledališčih, galerijah, knjižnicah, dvoranah) mnogo kulturnih prireditev, kot so predstave, razstave in koncerti.

  V torek bomo učenci OŠ Črni Vrh in učitelji mentorji, učenci Glasbene šole Idrija in njihovi mentorji pripravili Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.


  Sporočilo prireditve je: Spoznavanje kulture poteka skozi vsakdanje življenje.


  Program prireditve bo poslušalce vodil od Prešernovih pesmi, ki jih bodo recitirali učenci tretje triade preko pogovora z mladim poustvarjalcem, izvajalcem klavirskih skladb Arminom Ćoralićem, do nastopa učencev od 1. do 5. razreda, ki se bodo predstavili z deli Anje Štefan, Nika Grafenauerja, Ferija Lainščka in Milana Dekleve ter z dramatizacijo besedila petošolcev, ki so ga sami napisali po branju besedila Miha Mateta Babica v supergah. Učenci Glasbene šole bodo z inštrumentalnimi skladbami na klavirju sporočili, da je kultura tudi izvajanje in poslušanje različnih skladb, učenci pevskega zbora pa nam bodo prav na koncu prireditve zapeli pesem Slovenija od kod lepote tvoje.


  VLJUDNO VABLJENI!

   
  Likovna razstava - Plakat miru
  Prispeval: Administrator   
  sreda, 01. februar 2017
  V letošnjem šolskem letu smo se odzvali povabilu Lions kluba Idrija na mednarodno akcijo Plakat miru. V družbi osnovnih šol iz Idrije, Spodnje Idrije in Cerknega smo v začetku januarja v razstavišču Galerija Magazin v Idriji pripravili dobrodelno razstavo najboljših plakatov, ki so jih ustvarili učenci, stari od 11 do 14 let. Na naši šoli so sodelovali vsi učenci 7. in 8. razreda, ki so ustvarjali na temo »praznovanje miru«.
  Razstava je bila prodajna, zbrana sredstva pa bodo namenjena sodelujočim osnovnim šolam za pomoč otrokom. Z otvoritvijo razstave, na kateri je sodelovalo 57 likovnih del iz vseh štirih šol, so bila podeljena tudi priznanja avtorjem najboljših del.
  Najboljše delo iz naše šole je po izboru komisije naslikala Lara Mikuž iz 7. razreda, ki je sodelovala tudi na izboru na državni ravni. Podeljena so bile še tri nagrade, ki so jih prejele Daša Mlakar iz 7. razreda ter Neja Rudolf in Kristina Tominec iz 8. razreda.
  Originalne plakate vseh naših sodelujočih učencev si lahko do 9. februarja ogledate na spodnjem hodniku naše šole.

  Mentorica Barbara Petkovšek
   
  Sankanje
  Prispeval: Administrator   
  petek, 27. januar 2017
  V torek, 24. 1. 2017, in v petek, 27. 1. 2017, smo imeli z učenci od 1. do 3. razreda športni dan - sankanje.

  Torek je bil zimsko obarvan, a mraz nam ni mogel do živega. Topel čaj in sankanje sta nas pogrela. V petek pa nas je presenetilo toplo zimsko sonce.
  Otroci so poleg sankaških izpilili tudi kiparske veščine in izdelali iglu. Na progi pa ni manjkal niti "šolski servis sank", tako so sanke drvele skoraj do ceste.
  Preživeli smo dva prijetna športna dneva.

   

  Andreja Pregelj

   
  << Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

  Rezultati 161 - 176 od 854
  Joomla Templates by Joomlashack