A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
VENČEK UPANJA, tehniški dan
Prispeval: Damjana Vončina   
etrtek, 23. april 2020
V sredo, 8. aprila 2020, so imeli učenci in učenke od 6. do 9. razreda tehniški dan. Ustvarjali so VENČEK UPANJA. Iz škatel za jajca in barvami so nastali lepi, čudoviti izdelki, ki jih lahko vidite v priponki. Venčke so ustvarjali tudi delavci šole. 

Akcija je bila zelo odmevna tudi v širši javnosti. Na Facebook-ovi strani dogodka Venček upanja si lahko ogledate tudi venčke, ki so jih izdelovali in objavljali drugi v sklopu akcije. 

Na linku spodaj pa si lahko ogledate prispevek, ki je bil po TV SLO1 predstavljen včeraj, četrtek, 16. 4. 2020, pri oddaji Poročila ob petih. Prispevek najdete na 34:06. 

Damjana Vončina in Barbara Petkovšek

 • pdf VENČEK UPANJA - razstava
 •  
  SVETOVNI DAN ZEMLJE – 22.april
  Prispeval: Dolores Nagode   
  petek, 17. april 2020
  Naša Zemlja je edini planet (kolikor nam je znano), kjer se je pojavilo življenje. Skupaj z rastlinami, živalmi ter drugimi organizmi soustvarjamo življenje na njej kot ga poznamo.  

  22. aprila 2020 obeležujemo 50. obletnico dneva Zemlje. Na uradni spletni strani izpostavljajo glavno temo tega dne, ki so letos podnebni ukrepi. Podnebne spremembe predstavljajo največji izziv za prihodnost človeštva in ohranjanje pogojev, ki omogočajo preživetje na tem planetu. Opominjajo nas, da si moramo vsak dan prizadevati za trajnostni razvoj, da stremimo k zdravem okolju, na način da čim manj škodujemo Zemljini gostoljubnosti. Zemlje ne smemo izkoriščati, izčrpavati in jo uničevati. Da pa lahko zaščitimo naše okolje, se moramo opremiti z znanjem in postati odgovorni potrošniki.

  Šolam in fakultetam je v tednu, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje, na voljo brezplačen ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Več o samem filmu in navodilih za dostop do filma najdete na spletni strani Slovenskega izobraževalnega omrežja SIO https://sio.si/2020/04/14/vabljeni-k-ogledu-dokumentarnega-filma-zejni-svet/" .  

  Do samega filma dostopate na spletni strani Arnes Video: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li . Film ima slovenske podnapise, ki so jih pripravili sodelavci Biotehniške fakultete. Ogled filma je brezplačen. Ogled je omogočen osnovnim šolam, srednjim šolam in fakultetam. Ker gre za avtorsko zaščiten film, vas prosimo, da upoštevate opozorilo o spoštovanju pravic v navodilih za ogled.

  Misli na Zemljo in dejanja v njeno dobro naj nas spremljajo ves čas. Razmislimo, kaj dobrega lahko storimo zanjo.  Začnimo že danes in imejmo 22. april – Dan Zemlje vsak dan.


  Ostanite zdravi.

  Dolores Nagode, učiteljica
  OŠ Črni Vrh

   
  Analiza ankete Učenje na daljavo za učence
  Prispeval: Irena Kenk   
  etrtek, 16. april 2020
 • pdf Analiza ankete za učence
 • pdf Rezultati ankete za učence
 •  
  STRES
  Prispeval: Katja Miklavič   
  ponedeljek, 06. april 2020
 • pdf STRES
 •  
  Šola od doma
  Prispeval: Jana Peternel   
  sobota, 04. april 2020
  16. marca so se do nadaljnjega zaprle vse šole. Pričeli smo s poukom na daljavo. Sprva smo bili v dilemi, ali bo to izvedljivo. Izkazalo se je, da kjer je volja, tam je pot. V teh dneh sem učence pobarala, naj napišejo, kako preživljajo tedne v samoizolaciji. Na moj elektronski naslov je prispelo veliko število izdelkov, od pesmic in dnevnikov, pa vse do preprostih spisov. Mnogi so mi polepšali monotoni vsakdanjik. Nekaj jih delim spodaj.

 • pdf Prispevki
 • pdf Video prispevek
 • pdf Zvočni prispevek
 •  
  VENČEK UPANJA
  Prispeval: Damjana Vončina   
  ponedeljek, 06. april 2020
  Na Osnovni šoli Črni Vrh bomo v tem tednu izpeljali tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda in vsi zaposleni bomo izdelovali VENČEK UPANJA.
   
  In k tej akciji bi radi povabili tudi širšo javnost. Tudi Vas. Povabilo o akciji bomo razposlali na šole, novinarjem, prijateljem, znancem... saj si želimo, da ljudje v tem času ne obupajo. Želimo si, da vsi optimistično zremo naprej v lep in zdrav jutrišnji dan.
   
  Smo v času, ko je vsaka družina na svojem domu. V času, ko je prav, da se ne družino. Ko je prav, da se ne vidimo. In vsak zase upa, da bo kmalu prišel dan, ko bomo lahko zaživeli ˝normalno življenje˝. Smo v času, ko je za marsikoga življenje težko. A upanja ne smemo izgubiti. In ta venček naj bo simbol, ki bo navzven izražal željo in upanje za lepši in zdrav jutrišnji dan.
   
  Ko boste venček izdelali (vsa navodila in priporočila dobite v priponki), ga izobesite na vrata ali okno ali balkon... Na mesto, kjer se bo venček videlo. Ko bodo šli ljudje mimo vaše hiše, bodo opazili, da v hiši živi upanje. To nas bo vse skupaj povezalo.
   
  V kolikor imate Facebook profil, ste povabljeni, da venček pokažete tudi drugim. Da jih tudi preko Facebooka povabite k akciji. Želimo si, da se akcija razširi po Sloveniji. Na Facebooku bo ustvarjen tudi javni dogodek z naslovom Venček upanja. Tudi tam boste našli navodila in slike za pomoč pri izdelavi. In lepo vabljeni, da svoje venčke upanja objavite tudi na strani tega dogodka.

 • pdf VENČEK UPANJA: kako ga izdelati

 • Barbara Petkovšek in Damjana Vončina

   
  << Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

  Rezultati 17 - 32 od 910
  Joomla Templates by Joomlashack