A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
Pomladna prireditev
Prispeval: Vera Rudolf   
sreda, 04. april 2018

V četrtek, 22. marca 2018  je na naši šoli potekala že tradicionalna Pomladna prireditev, ki jo pripravljajo učenci razredne stopnje in njihove učiteljice. Letošnja je imela naslov Ringaraja, pomlad prihaja! Program je bil zelo raznolik, saj je pripravil vsak razred zelo pester program, kjer so učenci peli, recitirali, igrali in plesali , predstavili so  kamišibaj to je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah . Zapela sta tudi oba otroška pevska zbora Cekinčki in Cekin. Na koncu prireditve pa so učenci staršem ter obiskovalcem podarili rožico iz papirja, ki so jo naredili pri pouku. Z istim programom so učenci prvega in drugega razreda dan prej nastopili v domu za starejše Bor in razveselili tamkajšnje stanovalce.


Vera Rudolf, foto: Andreja Pregelj

 
Obisk podjetja Lindab
Prispeval: Katja Miklavič   
sreda, 04. april 2018
V petek, 23. marca 2018, so osmošolci obiskali podjetje Lindab v Godoviču. Obisk se je začel z ogledom proizvodnje. Vodja proizvodnje je predstavil etape dela, pokazal polizdelke in izdelke v proizvodnji. V nadaljevanju je bil predstavljen poklic tehnologa, razvojnika in prodajnika. Na inštitutu je bila predstavitev podjetja, poklicev, ki so zaposleni v podjetju ter politika štipendiranja. Sledil je še ogled laboratorijev, kjer so učenci sodelovali tudi pri poskusih (merjenje hrupa; ogled čiste sobe...). Rezultati merjenja hrupa bodo učencem predstavljeni pri fiziki.
Učenci so dobili predstavo, kako ideja za nek izdelek pride na papir, nato pa v računalniško obdelavo (risanje skic, načrtovanje, kosovnica, testiranje...) in kasneje v proizvodnjo, skladišče in transport.
 
4. srečanje projekta ESTEAM
Prispeval: Lilijana Homovec   
ponedeljek, 19. marec 2018
Od 18. 3. do 20. 3. 2018 poteka pod vodstvom Geoparka Idrija 4. srečanje partnerjev v projektu ESTEAM. Prva dva dni gostimo partnerje z Norveške, Portugalske, Islandije, Ljubljane in Idrije na naši šoli. Vzdušje je delovno. Razveselili smo jih tudi z nastopom Kresnička in delavnicami starih črnovrških obrti.
 
Pomladna prireditev
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 12. marec 2018
pomladna_prireditev_ringaraja_pomlad_prihaja
 
ZAHVALA
Prispeval: Darja Rupnik   
nedelja, 11. marec 2018

V sredo, 7. 3. 2018, je KUD Sloga Črni Vrh pripravilo Bernardov večer »Od pastirčka do pisatelja«, literarno-glasbeni večer v spomin na rojaka Ivana Bizjaka v avli OŠ Črni Vrh. Prostovoljni prispevki, ki so bili zbrani na prireditvi (299,00 €), so namenili Šolskemu skladu OŠ Črni Vrh oziroma otrokom, ki jim je Ivan Bizjak posvetil dobršen del svojega življenja in ustvarjanja.

Iskrena hvala vsem organizatorjem in nastopajočim na literarno-glasbenem večeru za prekrasen večer ter  poslušalcem in drugim za prostovoljne prispevke.

 

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Črni Vrh

 
Ohranjanje spomina na Janka Premrla-Vojka
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 07. marec 2018

Na OŠ Črni Vrh vsako leto skrbno pripravljamo prireditev, na kateri se spomnimo partizanskega junaka Janka Premrla-Vojka, ki je umrl na bližnjem Brinovem griču. Tja so ga soborci prenesli, potem ko je bil smrtno ranjen v spopadu z italijanskimi vojaki v Strugi. Letos mineva 75 let od njegove smrti. Slogan letošnje proslave smo si sposodili od Ivana Cankarja «Narod si bo pisal sodbo sam, ne frak mu je ne bo in ne talar«, katerega  100-letnice smrti se letos spominjamo. To je imel v mislih tudi narodni heroj Janko, ko je rosno mlad  povedel borce skozi enajst uspešnih bitk.


Zbranim je spregovoril dolgoletni učitelj, ravnatelj ter javni delavec Zorko Velikanje. Pred spomenik pa so odnesli venec otroci v spremstvu Marka Mikuža.


Darja Rupnik, foto: Ivanka Erjavec

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 145 - 160 od 922
Joomla Templates by Joomlashack