A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
4. srečanje projekta ESTEAM
Prispeval: Lilijana Homovec   
ponedeljek, 19. marec 2018
Od 18. 3. do 20. 3. 2018 poteka pod vodstvom Geoparka Idrija 4. srečanje partnerjev v projektu ESTEAM. Prva dva dni gostimo partnerje z Norveške, Portugalske, Islandije, Ljubljane in Idrije na naši šoli. Vzdušje je delovno. Razveselili smo jih tudi z nastopom Kresnička in delavnicami starih črnovrških obrti.
 
Pomladna prireditev
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 12. marec 2018
pomladna_prireditev_ringaraja_pomlad_prihaja
 
ZAHVALA
Prispeval: Darja Rupnik   
nedelja, 11. marec 2018

V sredo, 7. 3. 2018, je KUD Sloga Črni Vrh pripravilo Bernardov večer »Od pastirčka do pisatelja«, literarno-glasbeni večer v spomin na rojaka Ivana Bizjaka v avli OŠ Črni Vrh. Prostovoljni prispevki, ki so bili zbrani na prireditvi (299,00 €), so namenili Šolskemu skladu OŠ Črni Vrh oziroma otrokom, ki jim je Ivan Bizjak posvetil dobršen del svojega življenja in ustvarjanja.

Iskrena hvala vsem organizatorjem in nastopajočim na literarno-glasbenem večeru za prekrasen večer ter  poslušalcem in drugim za prostovoljne prispevke.

 

Upravni odbor Šolskega sklada OŠ Črni Vrh

 
Ohranjanje spomina na Janka Premrla-Vojka
Prispeval: Darja Rupnik   
sreda, 07. marec 2018

Na OŠ Črni Vrh vsako leto skrbno pripravljamo prireditev, na kateri se spomnimo partizanskega junaka Janka Premrla-Vojka, ki je umrl na bližnjem Brinovem griču. Tja so ga soborci prenesli, potem ko je bil smrtno ranjen v spopadu z italijanskimi vojaki v Strugi. Letos mineva 75 let od njegove smrti. Slogan letošnje proslave smo si sposodili od Ivana Cankarja «Narod si bo pisal sodbo sam, ne frak mu je ne bo in ne talar«, katerega  100-letnice smrti se letos spominjamo. To je imel v mislih tudi narodni heroj Janko, ko je rosno mlad  povedel borce skozi enajst uspešnih bitk.


Zbranim je spregovoril dolgoletni učitelj, ravnatelj ter javni delavec Zorko Velikanje. Pred spomenik pa so odnesli venec otroci v spremstvu Marka Mikuža.


Darja Rupnik, foto: Ivanka Erjavec

 
SNEMANJE KRESNIČKA ZA RTV SLOVENIJA
Prispeval: Damjana Vončina   
nedelja, 04. marec 2018
V torek, 27. februarja 2018, je na šolo prišla ekipa oddaje Infodrom, ki jo ob petkih predvajajo na RTV Slovenija. Dober glas seže v deveto vas, pravijo. In dober glas o Kresničku je prišel tudi do nacionalne televizijske hiše. Vse je potekalo zelo hitro. Klic iz RTV-ja, organizacija vaj, postavitev scene, vaje na sceni in snemanje. 

V telovadnici smo pripravili zelo podobno sceno, kot smo jo imeli na premieri Kresnička. Nekoliko smo jo še dopolnili in olepšali. Vsi nastopajoči so svoje vloge opravili odlično. Snemalna ekipa je bila zadovoljna z našo akcijo in pripravljenostjo. 

Vsak prizor, ki smo ga snemali, smo posneli dvakrat. Najprej s statično kamero, nato še s kamero, ki je otroke snemala direkt pred njimi. Izjemen izziv je bil to. A vsi so se odlično odrezali. 

Danes prilagamo nekaj fotografij s snemanja. Prispevek pa si lahko ogledate v oddaji Infodrom na RTV Slovenija naslednji petek, 9. marca 2018, ob 18.00 na prvem programu. 

Zapisala: Damjana Vončina
 
Knjiga – neprecenljivo bogastvo
Prispeval: Ivanka Erjavec   
ponedeljek, 05. februar 2018

V torek, 30. januarja, je umrl Ivan Bizjak, pisatelj, pesnik, založnik, šolnik, soustanovitelj bralne značke, ustanovitelj Vesele šole in Schwentnerjev nagrajenec.


Črnovrški rojak Ivan Bizjak je bil rojen 17. decembra 1936 v Črnem Vrhu. Služboval je v Zavratcu, Doleh, Spodnji Idriji, Idriji in Ljubljani. V življenju je deloval na različnih področjih. Bil je učitelj, upravitelj, pedagoški svetovalec, ravnatelj, soustanovitelj Bevkove bralne značke in ustanovitelj Vesele šole, založnik. Leta 2006 mu je bila podeljena Schwentnerjeva nagrada za življenjsko delo v založništvu, knjigotrštvu in bralni kulturi na Slovenskem, saj ima njegova skrb za slovenski jezik in slovensko knjigo trajno vrednost. Zadnja desetletja je živel in ustvarjal v Piranu.


V Črni Vrh, svoj rojstni kraj, je zelo rad prihajal. Posebno pozornost je namenil učencem osnovne šole in jih s preprostostjo in neposredno pripovedjo popeljal v svet knjige. Nazadnje nas je obiskal 7. maja 2011 in zaključek Bevkove bralne značke smo na OŠ Črni Vrh praznovali skupaj z njim.


Navzočim je pripovedoval o času, ko je pričel hoditi v prvi razred italijanske šole. Takrat je knjige pomagal skrivati v skrinje na podstrešju, saj so sovražniki knjig, ki so si neštetokrat kar z njimi privoščili podkuriti ogenj, tako uničevali zapisano slovensko besedo. Spregovoril je tudi o branju in Bralni znački, devetošolcem, ki so za bralno značko tekmovali vseh devet let, pa je podelil priznanje zlati bralec. Poudaril je, da je knjiga tudi v današnjem času neprecenljivo bogastvo. Temeljna dejavnost v zvezi z njo pa je branje, ki je izrednega pomena za vse generacije. Branja se moramo učiti in ga neprestano gojiti. Postati mora naša skupna skrb.


Ob izgubi rojaka, ljubitelja otrok, knjige in lepe besede, smo v avli OŠ Črni Vrh pripravili razstavo njegovih del in knjig. Njegov spomin bomo počastili 7. februarja na kulturni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. 17. decembra 2018, na obletnico njegovega rojstva, pa se ga bomo spomnili s kulturnim dnem.

Ivanka Erjavec, Darja Rupnik

ivan_bizjak_1ivan_bizjak_2

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 113 - 128 od 888
Joomla Templates by Joomlashack