A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
TEHNIŠKI DAN, petek, 18. 9. 2020 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Irena Kenk   
ponedeljek, 21. september 2020

V petek, 18.9. 2020 je na OŠ Črni Vrh potekal tehniški dan za vse učence od 1. do 9. razreda.  Najprej smo izvedli vajo evakuacije, kjer smo se morali vsi zaposleni in učenci čim hitreje evakuirati na zbirni mesti pred in za šolo. 

Dan smo nadaljevali z različnimi dejavnostmi za posamezne razrede:
Za učence od 6. do 9.razreda je potekal kviz, ki sta ga izvedla Jure Šuštaršič in Maša Vajda iz podjetja VPD Vajda Ljubljana ter jim na ta način predstavila poklic varnostnega inženirja in tematiko požarnega varstva ter varnosti in zdravja pri delu.  

Učenci 5. in 6. razreda so izvajali praktični del kolesarskega izpita, ki je bil razdeljen na dva dela in sicer spretnostno vožnjo s kolesom po kolesarskem poligonu z ovirami, ki je bil postavljen na šolskem igrišču  ter vožnja s kolesom po Črnem Vrhu.
Program je  vseboval učenje tehnike vožnje, obvladovanje kolesa z eno roko in zaviranje. Praktična vožnja na terenu je potekala najprej v skupini, pod vodstvom mentorja. Učenci so v praksi spoznali, kako  se vozi v prometu z upoštevanjem cestno prometnih predpisov, učili so se upoštevanja prometne signalizacije. 

Obiskali sta nas Tatjana Alenka Pavlič in Milena Čuk s psoma Lam in Krištof s Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov »Tačke pomagačke«, ki učencem od 1. do 4. razreda predstavili prostovoljno društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja po vsej Sloveniji (nego psov, branje s pomočjo psov…). 

Na našem tehniškem dnevu so kot vsako leto sodelovali tudi člani PGD Črni Vrh (Polona Rudolf Žigon, Domen Rudolf, Matjaž Kavčič, Janez Rupnik, Tadej Rupnik, Jakob Kavčič in Matej Bonča) . Učencem 1. razreda so v gasilskem domu predstavili delovanje društva in razkazali njihove prostore. V okolici šole so pripravili šest postaj (prva pomoč – vaja oživljanja na lutki s pomočjo defibrilatorja, gasilski kamion, zvijanje cevi, vaja z vedrovko, gasilsko vozilo za gozdne požare - landrover defender, kako gasimo požar v kuhinji), kjer so predstavljali učencem celotne šole gasilsko opremo in spretnosti, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela. Učenci so praktično izvajali posamezne dejavnosti. 

Irena Kenk, Vera Rudolf, Katja Miklavič

 
< Nazaj   Naprej >
Joomla Templates by Joomlashack