A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
SVETOVNI DAN ZEMLJE – 22.april PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Dolores Nagode   
petek, 17. april 2020
Naša Zemlja je edini planet (kolikor nam je znano), kjer se je pojavilo življenje. Skupaj z rastlinami, živalmi ter drugimi organizmi soustvarjamo življenje na njej kot ga poznamo.  

22. aprila 2020 obeležujemo 50. obletnico dneva Zemlje. Na uradni spletni strani izpostavljajo glavno temo tega dne, ki so letos podnebni ukrepi. Podnebne spremembe predstavljajo največji izziv za prihodnost človeštva in ohranjanje pogojev, ki omogočajo preživetje na tem planetu. Opominjajo nas, da si moramo vsak dan prizadevati za trajnostni razvoj, da stremimo k zdravem okolju, na način da čim manj škodujemo Zemljini gostoljubnosti. Zemlje ne smemo izkoriščati, izčrpavati in jo uničevati. Da pa lahko zaščitimo naše okolje, se moramo opremiti z znanjem in postati odgovorni potrošniki.

Šolam in fakultetam je v tednu, ko obeležujemo svetovni dan Zemlje, na voljo brezplačen ogled filma Žejni svet režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda. Več o samem filmu in navodilih za dostop do filma najdete na spletni strani Slovenskega izobraževalnega omrežja SIO https://sio.si/2020/04/14/vabljeni-k-ogledu-dokumentarnega-filma-zejni-svet/" .  

Do samega filma dostopate na spletni strani Arnes Video: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li . Film ima slovenske podnapise, ki so jih pripravili sodelavci Biotehniške fakultete. Ogled filma je brezplačen. Ogled je omogočen osnovnim šolam, srednjim šolam in fakultetam. Ker gre za avtorsko zaščiten film, vas prosimo, da upoštevate opozorilo o spoštovanju pravic v navodilih za ogled.

Misli na Zemljo in dejanja v njeno dobro naj nas spremljajo ves čas. Razmislimo, kaj dobrega lahko storimo zanjo.  Začnimo že danes in imejmo 22. april – Dan Zemlje vsak dan.


Ostanite zdravi.

Dolores Nagode, učiteljica
OŠ Črni Vrh

 
< Nazaj   Naprej >
Joomla Templates by Joomlashack