A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

DOBRODOŠLI!

Domov
14. Cici umetnije PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Vera Rudolf   
ponedeljek, 13. maj 2019
Pri natečaju otroških likovnih del, ki so ga razpisali reviji CICIBAN in CICIDO ter Otroški vrtec Ajdovščina so prejeli  2734 izdelkov. Sodelovalo je 70 vrtcev in 88 osnovnih šol. Na natečaju so s 23 deli sodelovali tudi trije zavodi s prilagojenim programom. Vsa leta pa na razpisu sodelujejo tudi posamezniki, letos jih je bilo 28.
 
Strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznani likovni pedagogi in umetniki,dr. Tomaž Zupančič s Pedagoške fakultete Maribor, izr. prof. dr. Tonka Tacol. mag. Alenka Vidrgar, akademska kiparka, Azar Karim, akademski slikar, in Maja Žugič odgovorna urednica revije Cicido ter urednica revije Ciciban, je za razstavo izbrala 150 otroških likovnih del in jih dvanajst nagradila. V kategoriji vrtcev je nagrajenih pet likovnih del, tudi v kategoriji osnovnih šol nagrado prejme pet del. Nagrajeni sta še dve kiparski deli. Vsa razstavljena likovna dela bodo prejela priznanje, nagrajena dela pa tudi nagrade. Vsa izbrana dela bodo trikrat razstavljena. 
 
Prvo odprtje razstave je bilo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, sedaj je razstava odprta v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, v začetku leta 2020 se razstava seli še v Slovensko Bistrico. 
 
Med izbranimi deli sta tudi dve deli učencev prvega razreda naše šole. Avtorja sta Veronika Furlan Poženel in Ožbej Lampe. Oba učenca sta prejela priznanje, deli sta pa razstavljeni.

 
Čestetam!
 
< Nazaj   Naprej >
Joomla Templates by Joomlashack