A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

DOBRODOŠLI!

Domov arrow EDUROAM
EDUROAM PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Administrator   
ponedeljek, 10. december 2018

Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

Osnovna šola Črni Vrh nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/dostop).

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole, osnovne šole, knjižnice) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v "domačem" omrežju Eduroam (npr. učitelj OŠ Črni Vrh lahko dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam v Idriji, Ljubljani oz. v katerokoli ustanovi omrežja Eduroam doma ali v tujini). Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje. 

2. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES). 
 
3. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.si

Pomagate si lahko tudi s prednastavljenimi programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi - eduroamCAT ali preprosteje poskenirajte QR kodo:
OSCV CAT
Poleg tega je za brezžični dostop potrebno še veljavno uporabniško ime in geslo v matični ustanovi - OŠ Črni Vrh. 

4. Pomoč  in kontaktne osebe


Kontaktna oseba je Roman Čuk , E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ,  ali če nimate možnosti komunicirati preko elektronske pošte:  tel: (05) 37 43 650  (tajništvo)
 
Joomla Templates by Joomlashack