A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 2 gostov prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
OBISK NA OŠ PRESTRANEK: Z IGRO SE UČIM NEMŠKO PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Maja Sever   
sobota, 29. maj 2010
sl1 sl2 sl3 sl4
Dne 14. 5. 2010 smo se odpravili na OŠ Prestranek, kjer se je odvijala malo drugačna, posebna delavnica, namenjena učencem, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina. Delavnico smo izvedli v sodelovanju z Osnovno šolo Prestranek, saj si učenci OŠ Črni Vrh dopisujejo v nemškem jeziku s svojimi vrstniki s te šole.
 
In kaj vse smo počeli? Delavnica je bila v prvi vrsti namenjena usvajanju in utrjevanju znanja iz nemščine prek različnih iger. Učenje in igranje sta lahko namreč z nekaj domišljije medsebojno povezana in prepletena, saj učenci prek zabavnih in dinamičnih iger lažje in bolj aktivno usvajajo slovnične strukture, bogatenje besedišča skozi igro in zabavo pa daje tudi otrokom več veselja pri učenju. Zato smo delavnico poimenovali Z igro se učim nemško.
 
Najprej so se učenci obeh šol prek komunikativnih jezikovnih iger predstavili – seveda  v nemškem jeziku. Pozdravili so svoje dopisovalce, se z njimi pogovorili in si ogledali šolo. Ravnateljica OŠ Prestranek nas je nato peljala po Prestranku in nam predstavila zanimivosti kraja. Za tem smo se malo okrepčali, sledil pa je še zadnji del delavnice. V tem delu delavnice so bili učenci razdeljeni v dve skupini, in sicer glede na svoje predznanje. Učenci nemščine I so sestavljali prvo skupino, učenci nemščine II in III pa drugo. Vsaka skupina je bila v svojem razredu, v obeh skupinah pa so učenci prek raznih, za učenje tujega jezika prirejenih iger (spomin, domine, karte …), utrjevali svoje znanje in bogatili svoj besedni zaklad.
 
Nekateri so se v tem popoldnevu skozi igro naučili nekaj novega ali pa utrdili nekaj že znanega. Ker pa je bil ta dan namenjen tudi druženju učencev obeh šol, bo nekaterim ostalo to popoldne v spominu prav zaradi medsebojnega spoznavanja, sodelovanja in vzpostavljanja prijateljskih vezi.
 
[slike]

Maja Sever
 
< Nazaj   Naprej >
Joomla Templates by Joomlashack