A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

EDUROAM

EDUROAM

SIO 2020

SIO 2020

ŠOLSKA PREHRANA

Advertisement

UTRINKI V SLIKI

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Pozabljeno geslo?

ŠTEVEC OBISKOVALCEV

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes
mod_vvisit_counterVčeraj
mod_vvisit_counterTa teden
mod_vvisit_counterTa mesec
mod_vvisit_counterVsi1

PRISOTNI NA STRANI

Prisotnih 1 gost prijavljenih

DOBRODOŠLI!

Domov
PODALJŠANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA NA DALJAVO PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Irena Kenk   
sobota, 28. november 2020
Spoštovani starši in dragi učenci !

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid -19. To pomeni, da od ponedeljka, 30. 11. 2020 ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. Izjema ostajajo zaposleni v zavodih in člani organov zavodov. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo.
Vključitev vsaj dela učencev v šolske klopi je verjetnejša, če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo v Sloveniji, od 7. 12. 2020 dalje. Na MIZŠ-ju se dogovarjajo, da se bodo v šole najprej vrnili učenci od 1. do vključno 3. razreda ter vsi otroci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v prilagojene in posebne programe. Drugi učenci od 4. do 9. razreda pa se bodo še naprej izobraževali na daljavo.
Ministrica, prof. dr. Simona Kustec je izdala tudi Sklep o ukrepih za nemoteno opravljanje vzgojno –izobraževalnega dela v osnovnih šolah v šolskem letu 2020/2021, v katerem navaja:
- Vzgojno-izobraževalno delo po obveznem predmetniku se izvaja v enem ocenjevalnem obdobju, ki traja od 1. septembra 2020 do 24. junija 2021, razen za učence 9. razreda, za katere traja do 15. junija 2021.
- Ocenjevanje znanja se izvaja pred učenkami/učenci oddelka ali učne skupine, v času izobraževanja na daljavo pa lahko tudi individualno.
- Pri predmetih, za katere sta s predmetnikom določeni največ dve uri tedensko, se znanje učencev oceni najmanj dvakrat v šolskem letu oziroma najmanj enkrat v šolskem letu, če se tak predmet izvaja po fleksibilnem predmetniku.
- Pri predmetih, za katere predmetnik določa tri ali več ur tedensko, se znanje učenke/učenca oceni najmanj trikrat v šolskem letu.
- Pri ocenjevanju znanja iz posameznega predmeta učiteljica/učitelj uporablja različne načine ocenjevanja, pri čemer velja, da vse ocene ne smejo biti pridobljene le pisno, razen v primeru, za katerega je s predmetnikom določeno manj kot dve uri tedensko in se izvaja po fleksibilnem predmetniku, učenke/učenca ni možno oceniti več kot enkrat.
Učenci tako nadaljujete z vsemi dejavnostmi, ki jih za vas pripravljajo učitelji. Povratne informacije o vašem delu so zelo spodbudne, predvsem pri učencih razredne stopnje, zato kar korajžno in tako naprej.
Hvala tudi vam, spoštovani starši, za vso pomoč, ki jo skupaj z nami nudite otrokom. Zavedamo se, da bomo le usklajeni, z razumevanjem in potrpežljivostjo doprinesli največ za dobrobit naših učenk in učencev.

Irena Kenk
ravnateljica

 
< Nazaj   Naprej >
Joomla Templates by Joomlashack